Így készül szerintünk a tökéletes, sütőben sült FÁNK...fahéjas cukorral!

Van-e jobb, mint a téli hidegből megérkezni a fűtött szobába, és bevágni egy langyos, foszlós-puha házi fánkot? Mi ezúttal sütőben sütjük, hogy olajszag se legyen!

A házi készítésű fánk már gyerekkoromban sem volt gyakori vendég nálunk. Ha mégis, akkor a nagymamám készítette, de csak ilyenkor, farsang idején, akkor viszont egy hadseregnek elegendőt, így volt, hogy napokig csak azt ettük. Ettől eltekintve azonban képtelenek voltunk rávenni, hogy fánkot süssön. A forró olaj, a sütés okozta, szinte vágható olajszag az egész lakásban...érthető, ha nem ez volt a kedvenc foglalatossága. Így én sem hoztam magammal fánkreceptet a gyerekkoromból, ezért ha arra fáj a fogam, akkor általában a bolti változatokkal próbálkozom...

Klasszikus fánkajánló:

Nagymamám fánkja

Volt nekem régen egy pici gyúródeszkám. Olyan pici volt, hogy ma a kenyeret is tisztességesebb méretű deszkán nyesem. Volt egy méretben hozzápasszoló sodrófám is. Nagypapám hozta az ...

Idén végre sütök magamnak...de sütőben!

A mostani szezon és az egy napra jutó több tucatnyi fánkkép és recept azonban arra ösztönzött, hogy mégis találjak valami házi alternatívát, ami a fent említett kellemetlenségek nélkül eredményez friss, meleg, és abbahagyhatatlannak bizonyuló fánkokat. Tehát az egyik alapvető elvárás az volt, hogy sütőben készüljön. A másik pedig, hogy ne kelljen formát használni hozzá, hogy ha már most el akarnánk készíteni, akkor az alapanyagokon kívül legfeljebb egy formázó kelljen hozzá. Ahogy a képek is tanúsítják, megtaláltam!

A sütőben sült fánk receptje itt!

Egy nagyon egyszerű, könnyen összedobható kelt tésztáról van szó, amit a gyúrás és a keltetés után csak ki kell szaggatnunk, letakarva pihentetnünk még egy kicsit, majd mehet is sütőbe, míg aranybarna nem lesz.

A receptért kattints ide vagy a képre!

Ha egy egyszerű, fahéjas-cukros változatra vágyunk, akkor sütés után csak meg kell kennünk egy kis olvasztott vajjal, a fahéjas mixbe forgatnunk, és már falhatjuk is. Azonban remek alap bármilyen cukros-mázas elképzelésre is.

A sütőben sült, fahéjas cukros fánk receptjéért katt!

A próbasütés minden félelmem ellenére remekül sikerült, olyannyira, hogy az első adag pillanatok alatt elfogyott. Bizton állíthatom, hogy a fánk nem csak farsangkor vendégeskedik majd az asztalomon.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...