Így készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb MÁGLYARAKÁS

A máglyarakás, bár egyszerű étel, mégis kevés háztartásban nevezhető gyakori desszertnek. Most megmutatjuk, miért érdemes elkészítened!

Könnyen elkészíthető desszert egyszerűen beszerezhető alapanyagokkal - a máglyarakás mondhatni, hogy az egyik legjobb dolog, ami a mákos gubán kívül a száradó kiflivel vagy kaláccsal történhet. Ehhez a desszerthez nem kell sok alapanyag, ami kell, az is nagy valószínűséggel ott pihen a spájzban, így a hónap végén is könnyen elkészíthetjük, és hatalmas népszerűségre tehetünk vele szert családi körben.

Mi kell hozzá?

8 db kifli, 4 közepes db alma (meghámozva), 6 dl tej, 4 db tojás, 15 dkg cukor
4 evőkanál szilvalekvár (plusz kettő a fehérjébe), 1 evőkanál fahéj, 5 dkg vaj, 1 db vanília (kikapart magja)

Karikázd fel a kifliket, és locsold meg őket hat deci, lehetőleg zsírosabb tejjel (sokkal finomabb lesz). A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét tedd félre, a sárgáját pedig cukorral és a vaníliával dolgozd el, majd öntsd rá a kiflikre, és alaposan keverd el.

Az almákat hámozd meg és magozd ki, majd vágd vékony cikkekre. Egy serpenyőben pár percig párold őket vajon, hintsd meg két evőkanál cukorral és némi fahéjjal is.

Vajazz ki egy közepes méretű jénai tálat, béleld ki a tejes-tojásos kifli egy részével. Erre jöhet a párolt alma, majd a kifli többi része. Kend meg a tetejét lekvárral (nem muszáj szilvával, igazából bármilyen lekvárral finom lesz), majd süsd 180°C-on húsz percet. A "hab a tortán" csak ezután jön, a tojásfehérjét verd fel kemény habbá, adj hozzá két kanál lekvárt, lapátold rá a rakás tetejére, majd az egész jénait rakd még vissza a sütőbe néhány percre addig, míg a hab meg nem barnul kicsit.

Ugye, hogy nem nehéz, és nagyon finom a végeredmény?

Ezeket olvastad már?

15 tipp a tökéletes fánkért

Most bebizonyítjuk, hogy a fánkkészítés nem csak a tapasztalt háziasszonyok kiváltsága. Láss neki bátran te is, hiszen segítségünkkel neked is kiválóan sikerülhet!

Petra

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!