Így készül az osztrák-magyar dobostorta az amerikaiak szerint

Érdekes videó jött velünk szembe az interneteken. Az amerikaiak megmutatják, szerintük milyen az osztrák-magyar dobostorta.

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk a dobostorta az egyik legfinomabb magyar desszert. A tortát Dobos C. József cukrászmesternek köszönhetjük. A finomságot a világ számos pontján ismerik, így nem meglepő, hogy több angol nyelvű recept is található a világhálón.

Néhány napja is szembejött velünk egy recept. A következő videóban több más torta mellett készítik el a dobos torte-t (2:10-nél indul a recept):

A receptvideóban osztrák-magyar ételként hivatkoznak a dobostortára, amivel nincs baj, az viszont érdekes, hogy milyen alapanyagokból készítik a népszerű desszertet. A hozzávalók a következők:

  • egy doboz tortaalappor
  • 4 csészecsokis vajkrém
  • 3/4 csésze pirítottmogyoró
  • 2 csésze cukor
  • 1/3 csésze kukoricaszirup
  • 1/4 csésze víz

A 7-8 vékony tortalap közé kenik a csokis vajkrémet, amivel aztán a tortát is bevonják.A tetejére csak karamella és darált mogyorós grillázs kerül. Ennyi az egész, de így is biztos finom.

Dobostorta házilag:

Eredeti Dobos-torta

A párom mindig valamilyen csokoládés tortát kér a születésnapjára. Tavaly Lúdláb tortája volt, az idei kívánsága pedig a Dobos-tortára esett. És ha már én magam készítem el, akkor ...

Dobos-torta Szofikától

Egy születésnapra, rendelésre készítettem Dobos-tortát, így alaposan beleástam magam a sztoriba. Minden nagyképűség nélkül azt hiszem mondhatom, maga mögé utasítja a cukrászdai ...

Ezeket olvastad már?

via SoYummy

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...