Így készül az osztrák-magyar dobostorta az amerikaiak szerint

Érdekes videó jött velünk szembe az interneteken. Az amerikaiak megmutatják, szerintük milyen az osztrák-magyar dobostorta.

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk a dobostorta az egyik legfinomabb magyar desszert. A tortát Dobos C. József cukrászmesternek köszönhetjük. A finomságot a világ számos pontján ismerik, így nem meglepő, hogy több angol nyelvű recept is található a világhálón.

Néhány napja is szembejött velünk egy recept. A következő videóban több más torta mellett készítik el a dobos torte-t (2:10-nél indul a recept):

A receptvideóban osztrák-magyar ételként hivatkoznak a dobostortára, amivel nincs baj, az viszont érdekes, hogy milyen alapanyagokból készítik a népszerű desszertet. A hozzávalók a következők:

  • egy doboz tortaalappor
  • 4 csészecsokis vajkrém
  • 3/4 csésze pirítottmogyoró
  • 2 csésze cukor
  • 1/3 csésze kukoricaszirup
  • 1/4 csésze víz

A 7-8 vékony tortalap közé kenik a csokis vajkrémet, amivel aztán a tortát is bevonják.A tetejére csak karamella és darált mogyorós grillázs kerül. Ennyi az egész, de így is biztos finom.

Dobostorta házilag:

Ezeket olvastad már?

via SoYummy

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...