Így készül Gordon Ramsay szerint a tökéletes steak

Gordon mindent tud - lehet utálni a stílusát, de főzni azt tuti, hogy tud. Ha steak-et sütnél otthon, és érdekel az ő bevált módszere, ezt nézd!

Gordon szerint tehát így lesz tökéletes az a steak - alul a videó!

1. vesz egy forró serpenyőt

2. a titok, hogy kérget kell pirítani a húsra, nem megfőzni vagy párolni

3. nagyszemű só és bors rá, alaposan bevonja vele

4. 20 perccel felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg

5. a forró serpenyőbe locsol egy kevés olívaolajat, rögtön bele a steaket, és hagyja, hogy a serpenyő végezze a munkát, hallgatja, ahogy szépen sistereg

5. 30 mp után már meg is lehet forgatni őket egy csipesszel, hiszen már kérget is kaptak

6. mikor mindkét oldal kérget kapott, rózsaszín oldalukra állítja őket, hogy azok is piruljanak

7. közben tenyérrel szétnyom 1-2 fokhagymagerezdet, meg sem pucolja, és beledobja

8. tovább süti a húsokat, 1-1 percenként forgatva őket, rádob 1-2 ág kakukkfüvet is és még egy kevés olajat

9. pár darab vajat is ráhelyez, megolcsolja vele a húst

10. kiemeli, hogy semmit nem éget az egész folyamat alatt

11. megkeni még a fokhagymával is a végén, és leveszi a tűzről

12. kicsit pihenni hagyja, aztán szeleteli fel

NÉZD, ÍGY KÉSZÜL GORDONNÁL a TÖKÉLETES rare STEAK!

Ezeket olvastad már?

fotó:gordonramsay/facebook

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...