Így készül az egyik legcsodásabb francia vaj - öröm nézni minden jelenetét!

A vaj az igazi séfek, cukrászok non plus ultrája, ami felett nincs megalkuvás: csakis jó minőségű jöhet szóba, és természetesen nem lehet sem margarin, sem más!

A vajról mindenki - aki főz vele és aki eszi, az is - ódákat zeng - aki nem, az valószínűleg még nem próbált minden azzal készíteni a konyhában, amihez zsiradék kell :) Nem hiába a francia konyha alappillére, Julia Child is megmondta!

via GIPHY

Jean-Yves Bordier, a Le Beurre Bordier alapítója 1985-ben kezdett a vajbizniszbe, szakértő vajkészítői köpülik, gyúrják és sózzák a kiváló minőségű francia vajat.A formázáshoz két lapátot használnak, és erős ütögetéssel egy termetes szabályos téglatestet készítenek, végül ezt csomagolják a gyönyörű, egyedi, márkajelzett papírba. Ha pedig a megrendelők más formát óhajtanak, készítenek, kis kupolákat, csúcsokat, gömböket is - csodásak, de tényleg!

Nézzétek a videót!

Próbáld ki ezeket igazi minőségi vajjal!

Ezeket olvastad már?

Rontásbiztos hollandi mártás

Kedved lenne valami elegáns, de mégsem túl bonyolult fogáshoz a hétvégén? Akkor itt egy bombabiztos ötlet, közben pedig a mártások csodálatos világába is elkalauzolunk.

Coook

via insiderfood

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk