Így készül a legropogósabb külsejű, puha belsejű tepsis krumpli!

Csak ámulunk azon, milyen tökéletesen néz ki az a fűszeres tepsis krumpli, amit egy egyetemista fiú készített el egyik videójában.

Jeremy Scheck egy fiatal egyetemista fiú, aki az elmúlt években blogot és különböző főzős videókat kezdett el gyártani az internetre. A srác nemrégiben egy olyan tepsis krumplis recept videóját tette közzé, amit rövid idő alatt 20 millióan néztek meg, népszerűségén pedig nem csodálkozunk, ezt a receptet ugyanis tényleg érdemes kipróbálni.

@scheckeats

Christmas dinner? [L!NK !N B!O for recipe] #crispypotatoes #potatoes #roastpotatoes #potato #sidedish #kyliejenner #cooking

Sedona - Houndmouth

Jeremy első körben egyenlő darabokra kockázza fel a krumplit (a videóban ő Yukon Gold, illetve piros héjú burgonyát ajánl), majd jól megsózott vízben puhára főzi a kockákat. Ezután leönti a vizet, visszaönti a krumplikat az üres lábosba, és a főzőkanál segítségével egy kicsit átforgatja, megtöri őket.

Ezután jön a tepsi, amibe szépen elszórja a krumplikat. Jeremy avokádóolajat használ, egyfelől nálunk ilyen olaj nem igen kapható, másfelől a fiú szerint is kacsazsírral lesz tökéletes a köret. Némi zsiradék után jön a friss rozmaring, fűszerpaprika, egy főleg sültek és tengeri herkentyűk fűszerezésére használt "old bay" nevű fűszerkeverék, fokhagymapor és bors – ebben a fűszeres, zsiradékos pácban jó alaposan meghempergeti a burgonyát. A jó hír, hogy nem kell ragaszkodnunk az itt leírt fűszerezéshez, simán sóval és borssal is, vagy számos más fűszerrel is ízesíthetjük az ételt, a lényeg a zsiradék, és végül de nem utolsó sorban a sütés!

A sütőt 230°C-ra állítja be, és 10-15 percig süti a krumplit, egészen addig, amíg már látjuk, hogy a külső réteg aranybarnára sült. Ezután le is kapcsolhatjuk a sütőt, de a tökéletes ízélmény kedvéért még ne vegyük ki a tepsit, tíz percre hagyjuk bent a burgonyát, így lesz végül igazán ropogós.

Az egyetemista a fiú a receptet eredetileg Emily Blunt színésznőtől és Ina Garten, amerikai szakácskönyvszerzőtől leste el, és fejlesztette tovább a receptet, próbáljátok ki ti is!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...