Így készül a legropogósabb külsejű, puha belsejű tepsis krumpli!

Csak ámulunk azon, milyen tökéletesen néz ki az a fűszeres tepsis krumpli, amit egy egyetemista fiú készített el egyik videójában.

Jeremy Scheck egy fiatal egyetemista fiú, aki az elmúlt években blogot és különböző főzős videókat kezdett el gyártani az internetre. A srác nemrégiben egy olyan tepsis krumplis recept videóját tette közzé, amit rövid idő alatt 20 millióan néztek meg, népszerűségén pedig nem csodálkozunk, ezt a receptet ugyanis tényleg érdemes kipróbálni.

@scheckeats

Christmas dinner? [L!NK !N B!O for recipe] #crispypotatoes #potatoes #roastpotatoes #potato #sidedish #kyliejenner #cooking

Sedona - Houndmouth

Jeremy első körben egyenlő darabokra kockázza fel a krumplit (a videóban ő Yukon Gold, illetve piros héjú burgonyát ajánl), majd jól megsózott vízben puhára főzi a kockákat. Ezután leönti a vizet, visszaönti a krumplikat az üres lábosba, és a főzőkanál segítségével egy kicsit átforgatja, megtöri őket.

Ezután jön a tepsi, amibe szépen elszórja a krumplikat. Jeremy avokádóolajat használ, egyfelől nálunk ilyen olaj nem igen kapható, másfelől a fiú szerint is kacsazsírral lesz tökéletes a köret. Némi zsiradék után jön a friss rozmaring, fűszerpaprika, egy főleg sültek és tengeri herkentyűk fűszerezésére használt "old bay" nevű fűszerkeverék, fokhagymapor és bors – ebben a fűszeres, zsiradékos pácban jó alaposan meghempergeti a burgonyát. A jó hír, hogy nem kell ragaszkodnunk az itt leírt fűszerezéshez, simán sóval és borssal is, vagy számos más fűszerrel is ízesíthetjük az ételt, a lényeg a zsiradék, és végül de nem utolsó sorban a sütés!

A sütőt 230°C-ra állítja be, és 10-15 percig süti a krumplit, egészen addig, amíg már látjuk, hogy a külső réteg aranybarnára sült. Ezután le is kapcsolhatjuk a sütőt, de a tökéletes ízélmény kedvéért még ne vegyük ki a tepsit, tíz percre hagyjuk bent a burgonyát, így lesz végül igazán ropogós.

Az egyetemista a fiú a receptet eredetileg Emily Blunt színésznőtől és Ina Garten, amerikai szakácskönyvszerzőtől leste el, és fejlesztette tovább a receptet, próbáljátok ki ti is!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek