Jeremy Scheck egy fiatal egyetemista fiú, aki az elmúlt években blogot és különböző főzős videókat kezdett el gyártani az internetre. A srác nemrégiben egy olyan tepsis krumplis recept videóját tette közzé, amit rövid idő alatt 20 millióan néztek meg, népszerűségén pedig nem csodálkozunk, ezt a receptet ugyanis tényleg érdemes kipróbálni.
@scheckeats Christmas dinner? [L!NK !N B!O for recipe] #crispypotatoes #potatoes #roastpotatoes #potato #sidedish #kyliejenner #cooking
Sedona - Houndmouth
Jeremy első körben egyenlő darabokra kockázza fel a krumplit (a videóban ő Yukon Gold, illetve piros héjú burgonyát ajánl), majd jól megsózott vízben puhára főzi a kockákat. Ezután leönti a vizet, visszaönti a krumplikat az üres lábosba, és a főzőkanál segítségével egy kicsit átforgatja, megtöri őket.
Ezután jön a tepsi, amibe szépen elszórja a krumplikat. Jeremy avokádóolajat használ, egyfelől nálunk ilyen olaj nem igen kapható, másfelől a fiú szerint is kacsazsírral lesz tökéletes a köret. Némi zsiradék után jön a friss rozmaring, fűszerpaprika, egy főleg sültek és tengeri herkentyűk fűszerezésére használt "old bay" nevű fűszerkeverék, fokhagymapor és bors – ebben a fűszeres, zsiradékos pácban jó alaposan meghempergeti a burgonyát. A jó hír, hogy nem kell ragaszkodnunk az itt leírt fűszerezéshez, simán sóval és borssal is, vagy számos más fűszerrel is ízesíthetjük az ételt, a lényeg a zsiradék, és végül de nem utolsó sorban a sütés!
A sütőt 230°C-ra állítja be, és 10-15 percig süti a krumplit, egészen addig, amíg már látjuk, hogy a külső réteg aranybarnára sült. Ezután le is kapcsolhatjuk a sütőt, de a tökéletes ízélmény kedvéért még ne vegyük ki a tepsit, tíz percre hagyjuk bent a burgonyát, így lesz végül igazán ropogós.
Az egyetemista a fiú a receptet eredetileg Emily Blunt színésznőtől és Ina Garten, amerikai szakácskönyvszerzőtől leste el, és fejlesztette tovább a receptet, próbáljátok ki ti is!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
A legfinomabb sült édesburgonya trükkje 5 lépésben
Az édesburgonya az egyik legfinomabb és legsokoldalúbb köret, amit főétel mellé tálalhatunk, de magában is isteni. Hogyan legyen tökéletes a sült batátád? Mutatjuk!
Masszi- Rigó Csilla6 kulcsfontosságú lépés a tökéletes rizottóhoz
A rizottó gyors, laktató, és nem is bonyolult, amennyiben ezt a néhány kardinális tanácsot megfogadod.
DávidÍgy készíthetsz egyszerűen mennyei, krémes vöröslencse dahlt, a család új...
Az újév ünneplése után sem szabad elhanyagolni a lencsét, éppen ezért hoztunk egy tökéletes ízekkel megkomponált, egyszerű és egészséges receptet, amit nem érdemes kihagyni!
NosaltyÍgy készíts könnyen mennyei répatortát
Répatortát az év bármelyik napján készíthetünk, télen azonban különösen jólesik a finom sütemény, nem is beszélve arról, milyen könnyű elkészíteni.
Nosalty