Így készítsd az almás pitét!

Gyümölcsnap volt a Konyhafőnök mai adásában - a gyümölcsös húsok után tökéletes almás pitét kellett készíteni. Elmondjuk, mi hogy csináltuk volna!

A Konyhafőnök ma esti második feladata almás pite készítése volt. A piactérre érkező játékosok csak almát találtak - így derült ki, hogy pitekészítés a második kihívás. Alapanyagot kaptak, sőt, ki is mérhették a hozzávalókat, de Danit kivéve mindenkinek magától kellett kitalálni, hogy miből mennyit tesz a tésztába. Főzésnél jóval egyszerűbb fejből dolgozni, mint sütéskor, hiszen a tésztának szabályai vannak, amelyeket követni kell. És tegye a kezét a szívére az, aki fejből tudja a kedvenc süteményének tésztareceptjét. Nos, ha ilyen helyzetbe kerülnénk, mi biztosan omlós tésztából készítenénk almás pitét. Hogy miért? Mert az omlós tészta receptje pofonegyszerű, és nagyon sok mindenhez felhasználható!

Ötfűszeres almás pite

Hiába egyszerű azonban az alaprecept, pár trükköt érdemes észben tartani, hogy soha ne rontsuk el.

  • Az alaptészta receptje: kétszer annyi liszt, mint vaj, pár kanál jéghideg víz.
  • Ha édes tésztát szeretnénk, a liszt egy részét porcukorral helyettesítsük.
  • A vajnak jéghidegnek kell lenni, és gyorsan kell vele dolgozni, hogy ne olvadjon fel a kezünk melegétől. Legcélszerűbb a hideg vajat hideg reszelőn lereszelni, így biztosan könnyen tudunk vele dolgozni.
  • A cél, hogy a vaj a liszttel legalább borsónyi, de inkább teljesen szemcsés részekre álljon össze.
  • A víz csak utána kerül hozzá, hogy végleg összeállítsa a tésztát.

Ezeket olvastad már?

  • A lehető legkevesebb ideig dolgozzunk a tésztával, mert tönkremegy. A hideg alapanyagokat tegyük hideg tálba, úgy dolgozzuk ki.
  • Nyújtás előtt tegyük hűtőbe legalább fél órára. Gyorsan nyújtsuk, és ne használjunk fel sok lisztet hozzá!

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...