Így készíts mosógélt házilag, VADGESZTENYÉBŐL!

Szuper ötletre leltünk a neten, és szezonja is van. Folyékony mosószer házilag, egyszerűen, olcsón, vadgesztenyéből!

A neten való kutakodás lényege, hogy olyan, addig számodra ismeretlen tippekre és tudásra tegyél szert, amiről nem is gondoltad, hogy szükséged van rá. Ezért imádjuk a guglit - és jelenleg az Otthonlapot is.

Ilyen volt ez a rövid cikk is egy házi, természetes mosógélről - már az alapanyagot is imádjuk. VADGESZTENYE! A legjobb pedig benne, hogy környezetkímélő, kiválthatod vele a szintetikus, abszolút nem ökobarát mosószereket, és gyakorlatilag INGYEN VAN, mert a gesztenyét egy egészséges séta során gyűjtheted össze magadnak.

via GIPHY

A cikkben a gél "feltalálója" is nevesítve van, ő Barta Ella, aki 3 éve készíti a házi, gesztenyés mosógélt.

GESZTENYÉS FINOMSÁGOKAT ITT TALÁLSZ!

Most elmeséli, hogyan készül:

"Egy parkban egy őszi esős kutyasétáltatás alkalmával észrevettem, hogy habzik a járda a gesztenyefa alatt. Felmerült bennem az a kérdés, hogy hogyan lehetne ezt hasznosítani a háztartásban? Utánaolvastam az interneten, és meg is találtam a mosógél receptjét.

Literenként 10 db négybe vágott gesztenyére, vízre, egy nagy lábasra van hozzá szükség.A gesztenyét négybe vágom, felengedem vízzel, felforralom. 10 percig főzöm, majd kihűtöm és leszűröm. Hűtőben tárolom.

Már 3 éve készítem. Jól tisztít, bár a mi ruháink nem nagyon koszosak. A folttisztító hatása csak akkor érvényesül, ha frissen keletkezett foltokon alkalmazzuk.

A gyapjú és a selyem ruhákhoz nem használható, minden máshoz igen."

A végeredmény egy világosbarnás folyadék lesz.

Szuper ötlet, próbáljátok ki Ti is! :)

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...