Amikor már nem tudod, hogyan add a gyerekednek a csirkét – na itt tartok most én. Így pácolom, úgy fűszerezem. Tortillába tekerem, quesadillába sütöm. Tejszínes, gombás vagy paradicsomos szósszal és tésztával adom. Még egyelőre nem szóltak, mennyire unják ezeket az ételeket. Nálam telt be a pohár. Sokszor annyira elegem van a csirkéből, de mivel más húst nem nagyon fogyasztanak, kénytelen vagyok újból és újból vásárolni.
Az újdonságokat megkóstolják, mint az ázsiai csirkeszárnyak vagy a jambalaja, de igazán sokat nem esznek belőle, éhesek maradnak, és fél óra múlva jön a kérdés: "Van valami ennivaló itthon?" Szóval ha már ez a csirke maradt nekünk, próbálom minél változatosabban elkészíteni nekik. Folyamatosan lesem a kedvenc oldalaimat, és ha találok egy olyan receptet, amiben látok fantáziát, megadom az esélyt neki, meg persze magamnak, hogy egy új csirkeétellel rukkolhassak elő.
Abba a bizonyos amerikai gyorsétterembe nagyon ritkán vetődünk el, de tudom, hogy a csirkefalatkákért odavannak a gyerekek. Innen jött az ötlet, hogyha már nem viszem oda őket, akkor házilag készítsek nekik chicken nuggets-et, ahogy hamburget is szoktam. A rántott hús ritka vendég nálunk. Ha nagyon bugyolálni szeretném a húst, akkor inkább Orly módra sütöm, vagy kínai bundát növesztek neki.
Ebből az amerikai csirkerögök-receptből, amit találtam, inkább csak inspirációt nyertem. Meghozta a kedvem a sütéshez, de a leírtakat nem alkalmaztam. Őrület, hogy miket csinálnak a világ másik felén. A csirkét először majonézbe forgatják, aztán egy kifejezetten csak ott kapható teljes kiőrlésű extrudált kenyér összezúzásából származó morzsába. Mindehhez még zsemlemorzsát is kevernek. Kalóriabomba a javából!
Ezeket olvastad már?
Igaz, a rántott snickers óta én már semmin nem csodálkozom! Sőt, ez az alternatív kenyérfelhasználás is tetszik, hiszen a gabonapelyhes bunda is izgalmas és finom. Majonézbe mégsem forgatnám a csirkecsíkokat, úgyhogy a jól bevált görög joghurttal váltottam ki. És nem is kellett csalódnom, elvégezte feladatát, csoda jól megpuhította a húst. A morzsától kissé gyurmázóssá, tészta jellegűvé vált a joghurt, rá kellett formáznom a csirkecsíkokra. Kisebb gyerkőcösöknek nagyon ajánlom. Közös előkészítés és sütés – jó móka bármelyik délután. Csak a sütős sült krumplit és a házi ketchupot vagy a barbeque szószt ne hagyjuk le a tányérról!
Még több bundás hús receptért kattints ide!
Jövő héten croissant-t készítek, addig is keressünk újabb és újabb csirkerecepteket!Gréti