Így készíts gyönyörű karácsonyfadíszt SZÓDABIKARBÓNÁBÓL

Ha idén valami különlegessel szeretnél előrukkolni, akkor ne is keresgélj tovább: készíts egyedi díszeket szódabikarbónából.   

Szereted saját magad elkészíteni a díszeket? Szívesen kipróbálnál valami újat? Akkor menj a konyhába, és kapd elő a szódabikarbónát.

Amire szükséged lesz:

  • 1/2 csésze kukoricakeményítő
  • 1 csésze szódabikarbóna
  • 3/4 csésze víz

Elkészítés:

A kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát és a vizet közepes vagy nagy edénybe keverd össze, és közepes lángon keverd el addig, amíg be nem sűrűsödik. Miután megkaptad a sűrű masszát, vedd le a tűzről, és formáld a tésztát golyóvá. Tedd egy üvegtálba és fedd le, hagyd egy picit hűlni. Melegítsd fel a sütőt 175 fokra.
Miután a tészta kihűlt, süti formák segítségével vágjuk ki a kívánt alakzatokat. Ezután tedd az előkészített sütőlapra, és tedd be a sütőbe. Süljön 175 °C-on háromnegyed és 1 óra között.

És íme az eredmény:

Tuti tippek:

  • Az elkészült alkotásokat tovább dekorálhatod. Adj a díszeknek némi színt és csillogást is.
  • Készíts személyre szabott ajándékot: írd bele a formába annak a nevét, akinek szánod ezt a kedves meglepetést.
  • A tészta maga nagyon gyenge, légies textúrájú, a formákat nem kell nagyon rányomni, könnyedén kiadja magát a minta.
Egyszerű. nem túl bonyolult az elkészítése, és igazán egyedi is.

via urbanblisslife, címlap: Sugar salted

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...