Szereted saját magad elkészíteni a díszeket? Szívesen kipróbálnál valami újat? Akkor menj a konyhába, és kapd elő a
szódabikarbónát.
Amire szükséged lesz:
- 1/2 csésze kukoricakeményítő
- 1 csésze szódabikarbóna
- 3/4 csésze víz
Elkészítés:
A kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát és a vizet közepes vagy nagy edénybe keverd össze, és közepes lángon keverd el addig, amíg be nem sűrűsödik. Miután megkaptad a sűrű masszát, vedd le a tűzről, és formáld a tésztát golyóvá. Tedd egy üvegtálba és fedd le, hagyd egy picit hűlni. Melegítsd fel a
sütőt 175 fokra.
Miután a tészta kihűlt, süti formák segítségével vágjuk ki a kívánt alakzatokat. Ezután tedd az előkészített sütőlapra, és tedd be a sütőbe. Süljön 175 °C-on háromnegyed és 1 óra között.
És íme az eredmény:
Tuti tippek:
- Az elkészült alkotásokat tovább dekorálhatod. Adj a díszeknek némi színt és csillogást is.
- Készíts személyre szabott ajándékot: írd bele a formába annak a nevét, akinek szánod ezt a kedves meglepetést.
- A tészta maga nagyon gyenge, légies textúrájú, a formákat nem kell nagyon rányomni, könnyedén kiadja magát a minta.
Egyszerű. nem túl bonyolult az elkészítése, és igazán egyedi is.
via urbanblisslife, címlap: Sugar salted