Így készíts egyszerűen vajat és tejszínt a konyhádban

Most megmutatjuk, hogy készítsd el ezeket az isteni alap tejtermékeket a saját konyhádban!

Le merjük fogadni, hogy eddig te sem gondoltál arra, hogy tejszínt vagy vajat állíts elő otthon! Most megmutatjuk, hogy bármely városi konyhában is elkészíthetők házilag, minimális erőbefektetéssel!

A tejszín és a vaj is kényes hozzávalóknak számítanak – a vaj jellegtelen lehet, a tejszín pedig akkor okoz bosszúságot, ha nem tudjuk keményre felverni a készülő süteményeinkhez. Tudjuk, hogy idő és macera mindig a házi megoldásokra törekedni – de most is, tényleg megéri! Azt talán mondanunk sem kell, hogy csakis kezeletlen, nyers házi tejjel érdemes nekiállni a munkának, a piacokon sima ügy beszerezni belőle pár literrel, de egyébként már nagyobb élelmiszerboltokban is lehet találkozni valódi, termelői tejjel.

Oreo túrótorta karamellel

A recept alapötlete egy amerikai blogból jött, de ott sajttortának készítették el, amit nagyon émelyítőnek találtunk, így egy másik kedvenc receptemet a túrórudi tortát hívtam ...

A tejszín kinyeréséhez valójában semmi más dolgunk nincsen, mint az edénybe öntött tejet szobahőmérsékleten pihentetni – pár óra leforgása alatt a folyadék felszínére kiül a tejzsír, azaz a tej színe. Más dolgunk sincs, mint lekanalazni azt, és kis üvegbe tölteni – ezt robotgéppel felverni sima ügy lesz, de vigyázzunk, ne dolgozzunk vele túl sokáig, mert könnyen kicsapódhat. Így készül ugyanis a vaj, tehát ha elegendő türelmünk és időnk akad, készíthetünk a tejszínünkből vajat a robotgép segítségével, de számoljunk legalább 15-20 perces művelettel.

Ha finom süteményeket készítenél...

Túró Rudi pitetorta

Nem túlzás azt állítani, hogy a Túró Rudi az egyik legkedveltebb hazai túrós édességünk. Ráadásul házilag is könnyen és olcsón elkészíthetjük! Ennek a legfőbb előnye az, hogy ...

Somlói galuska

Ritkán járunk cukrászdába, ha útba is vesszük a kedvenc helyünket, célirányosan tesszük: somlói galuskáért megyünk. Most először megpróbálkoztam az elkészítésével itthon. Kissé ...

Nem kell megijedni a csomósodástól, ez a vajkészítés természetes velejárója, hajrá, dolgozzunk tovább! A legmagasabb fokozatra állítva a gépet hamarosan megjelenik a tálunk alján a víz, és kicsapódik a tisztán tejzsírt tartalmazó vajunk. Ízesíthetjük kedvünkre zöldfűszerekkel, fokhagymával, de önmagában isteni, hidegen is jól kenhető vajat kaphatunk!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...