Le merjük fogadni, hogy eddig te sem gondoltál arra, hogy tejszínt vagy vajat állíts elő otthon! Most megmutatjuk, hogy bármely városi konyhában is elkészíthetők házilag, minimális erőbefektetéssel!
A tejszín és a vaj is kényes hozzávalóknak számítanak – a vaj jellegtelen lehet, a tejszín pedig akkor okoz bosszúságot, ha nem tudjuk keményre felverni a készülő süteményeinkhez. Tudjuk, hogy idő és macera mindig a házi megoldásokra törekedni – de most is, tényleg megéri! Azt talán mondanunk sem kell, hogy csakis kezeletlen, nyers házi tejjel érdemes nekiállni a munkának, a piacokon sima ügy beszerezni belőle pár literrel, de egyébként már nagyobb élelmiszerboltokban is lehet találkozni valódi, termelői tejjel.
A tejszín kinyeréséhez valójában semmi más dolgunk nincsen, mint az edénybe öntött tejet szobahőmérsékleten pihentetni – pár óra leforgása alatt a folyadék felszínére kiül a tejzsír, azaz a tej színe. Más dolgunk sincs, mint lekanalazni azt, és kis üvegbe tölteni – ezt robotgéppel felverni sima ügy lesz, de vigyázzunk, ne dolgozzunk vele túl sokáig, mert könnyen kicsapódhat. Így készül ugyanis a vaj, tehát ha elegendő türelmünk és időnk akad, készíthetünk a tejszínünkből vajat a robotgép segítségével, de számoljunk legalább 15-20 perces művelettel.
Ha finom süteményeket készítenél...
Nem kell megijedni a csomósodástól, ez a vajkészítés természetes velejárója, hajrá, dolgozzunk tovább! A legmagasabb fokozatra állítva a gépet hamarosan megjelenik a tálunk alján a víz, és kicsapódik a tisztán tejzsírt tartalmazó vajunk. Ízesíthetjük kedvünkre zöldfűszerekkel, fokhagymával, de önmagában isteni, hidegen is jól kenhető vajat kaphatunk!
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Tényleg veszélyesek a permetezett gyümölcsök? Válaszol a NÉBIH
Biztonságosan ehetjük a piacon, ős- vagy biotermelőnél vásárolt paradicsomokat? Mennyi növényvédő marad a felületükön megmosás után? A NÉBIH válaszol.
Országh KittiKevesen ismerik, pedig isteni: ezért használj FÜSTÖLT fűszerpaprikát az ételekbe!
Ha te is szereted a füstölt ízt, akkor ezt a fűszert neked találták ki, izgalmas, sokoldalú, és mindenhova passzol...bemutatkozik a füstölt fűszerpaprika!
Hajnal StefiMeddig áll el az étel a hűtőben, ha elmegy az...
Mutatjuk, mit dobj ki, és mi maradhat az áramtalan, melegedő hűtőben, ha beüt a krach.
Stuth-Nagy Niki5 bombajó sütemény az oldalról, ami könnyebbé teszi a nyárbúcsút
Minden, ami feldobhatja a hangulatod, ha picit elnyomott a világ menete, vagy elszomorít a tény, hogy vége a nyárnak. Ééééédessssééges receptvideókat mutatunk!
Brecz Judit