Chips a sütőből
Már rég ki szerettem volna próbálni, milyen a házi chips. Semmiképp nem akartam olajban sütni, ezért a sütő mellett döntöttem. Fokhagymás tejföllel elropogtattuk. A sütési idő ...
Azt már sokszor bebizonyítottuk, hogy a vegetáriánus étkezés nem csak ízetlen salátákból, „kecskekajákból” áll, ahogy sokan hajlamosak megbélyegezni a húsmentes életmódot. Rengeteg olyan recept létezik, amelyik nagyon finom, laktató fogásokat kínál, a rágcsákról, esti nasikról sem kell lemondani, sőt a vegák ezekkel dúskálhatnak leginkább a bőségben!
Házi nachos tejfölös mártogatóssal
Egy jó film elé leülve, mindig akad valami nassolni való, mint a mozikban is. Mivel mostanság a sörözők kínálatában egyre többfelé megfordul ez a fajta chips, úgy gondoltam, ...
Cukkini chips
Volt otthon egy maradék cukkinim, és nem volt kedvem sem nagy dolgot készíteni, sem sokat mosogatni :) Így készítettem ezt, hamar ment, kevés mosatlannal járt és nem utolsó sorban nagyon ...
A zöldségchipsek házi elkészítésében sosem hittem igazán, mert sokáig minden próbálkozásom kudarcba fulladt. Odaégett a túl vékonyra vágott zöldség vagy – ez többször fordult elő – nem sült át, ropogósnak pedig a legkevésbé sem lehetett nevezni.
Minden csalódottság ellenére újra és újra nekiálltam, talán mostanra sikerült, ha nem is tökéletesre, de azért elfogadhatóra fejlesztenem a technikámat. A titok nem is igazán titok, mindennek a kulcsa a zöldséghámozó vagy -gyalu, amivel pontosan olyan vastagságú szeleteket vághatunk, melyek éppen átsülnek majd a megadott idő alatt.
Tortilla express
Szeretjük a tortillát. A tortilla chips szerves részét képezi a háztartásunknak. Egy gyors sósságnak mindig jó. Most már ez a tortilla express is sűrűn el fog készülni ...
Tortilla chips házilag
A fiaimmal moziban voltunk. Az egyik tortilla chipset kért, de olyan csípős volt, hogy nem bírta megenni. Amikor hazaértünk, még mindig a tálat szorongatta az ölében. Persze már leginkább ...
Én elsősorban a sütőt javaslom, nem az olajban készítést – sokkal egészségesebb a végeredmény, rengeteg pluszkalóriát megspórolunk így. A felszeletelt zöldségeket forgassuk meg olaj és fűszerek keverékében, jó alaposan oszlassuk el a teljes mennyiségen. Ezután szórjuk a készülő rágcsát sütőpapírral bélelt tepsire – így biztosan nem fog letapadni és magas hőmérsékleten, kb. 200 fokon aranybarnára pirítjuk. Tíz, max. tizenöt percnél több biztosan nem kell neki, de várjuk meg, amíg felhólyagosodik a chips, ekkor már biztosan jó!
Tortilla chips Évi néni konyhájából
Kukoricakrémlevest szerettem volna, de ahhoz dukál a tortilla chips. Keresgettem a receptek között, végül is ötvöztem 2 receptet azért, hogy ne kelljen olajban sütnöm. Annyival még ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!