Így készíts általános tisztítószert házilag - citromhéjból és ecetből!

Ha van pár kinyomott citromod és némi eceted, már meg is vagy - ez a tisztítószer sokoldalú, olcsó, és nem szennyezi a környezetet!

Hozzávalók:

- fél befőttesüvegnyi citrom héja

- fél befőttesüvegnyi háztartási ecet

Elkészítés:

Hámozd meg és vagdosd apróbb darabokra a citromod héját, nem kell apró lyukú reszelőn reszelni. Tölts meg ezzel egy fél befőttes üveget.

Az üvegben fennmaradó helyet töltsd meg ecettel.

Zárd le az üveget, és sötét helyen hagyd az egyveleget kb. két hétig összeérni - minél tovább hagyod, a citrom annál jobban elveszi az ecet illatát.

Két hét múlva szűrd le, dobd ki a citromdarabokat, és töltsd egy spray-flakonba!

Az ecet univerzális tisztítószer a háztartásban: vízkőoldó, penészoldó, használ a szappanlerakódások ellen, szuper fatisztító, és például az e-coli bacilus ellen is kiváló!

...és ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via kithcn

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...