Indul a parti: saláták grillezéshez

Grillezéskor a tökéletesen passzoló köret már fél siker: a saláta nagyszerű választás a füstös ízek mellé. Mivel rengeteg fajtája létezik, most segítünk kiválasztani a legfinomabbat!

Ahogy nem húzunk fel pirosat lilával, úgy nem kínálunk pl. tojássalátát a grillhús mellé. Mert nem passzol. Nincs is ezzel semmi gond, ha tisztában vagyunk a lehetőségekkel. Ne aggódjunk, azért bőven akad még így is miből választani. Lássuk csak!

A zöld

Színben és ízben is talán a különféle zöldsaláták, vegyes saláták valók leginkább a grillezett húsok mellé. Ezek a mi kedvenceink!

Kevert saláta mustáros öntettel

A mustáros öntettel készített kevert saláta nem a legkönnyebb saláta, nem kalóriaszegény, viszont finom! A salátákra kevésbé fogékony gyerekek is szívesen eszik, náluk egyébként sem ...

Bazsalikomos saláta

Ezek az alapanyagok ott ültek a hűtőmben, és foglalták a helyet. Gyilkos gondolatom támadt, azonnal végeztem is velük. Isteni lesz az ebéd mellé.

(Nem csak) nyári vegyessaláta

Tudom, hogy már nincs nyár, de ezeket a zöldségeket manapság nem csak nyáron lehet beszerezni. Azt is tudom, hogy ez a saláta meglehetősen, talán túlságosan is egyszerű. Viszont szemet ...

Mediterrán saláta 4.

Hirtelen ezek voltak otthon, és a sült csirkecombhoz a nyári melegben ettünk volna valami kis salátát, ez lett belőle. Párom szerint ezt legközelebb is megismételhetném :).

A piros

A paradicsomsaláta nagyon jó választás nyáron. A napérlelte paradicsom nemcsak finom, szemet is gyönyörködtet.

Paradicsomsaláta

Borzasztóan fontosnak tartom, hogy az ilyen egyszerű fogások is finomak legyenek! A cukros, ecetes salátalét felejtsük végre már el, KÉREM SZÉPEN!!!

A ropogós

A tavaszi újkáposzta megjelenésekor kihagyhatatlan a káposztasaláta, de nem a klasszikus, ecetes verzió, hanem a majonézes vagy joghurtos változat. Tökéletes kísérője a grillhúsoknak.

Szepezdi káposztasaláta

Ha van hely a világon, ahová bármikor hajlandó vagyok elindulni, és ami mindig megnyugtat, akkor az Balatonszepezd. Egész pici korom óta minden nyáron ide járok, Zsófi barátnőmék ...

A különleges

Újítani vágyóknak, néhány kevésbé szokványos, de a füstös ízekhez igen jól illő salátatipp.

Madársaláta

A dresszinget ízesíthetjük 1-2 tk mustárral, borssal, apróra vágott hagymával, vagy finomra vágott fűszerekkel. Ha a dresszinget nem permetezzük, hanem összekeverjük a salátával, akkor ...

A klasszikus

Ha már krumpli kerül a hús mellé, legyen saláta. Azoknak ajánljuk, akik nehezen vonatkoztatnak el a hús+krumpli párostól.

Szerb krumplisaláta

Mr. Smith gyerekkorát az akkori Jugoszláviában töltötte, mint már egyszer említettem. Természetesen az ott szerzett receptek még mindig használatban vannak, pláne, ha ilyen egyszerű ...

Majonézes burgonyasaláta 2.

Eddig, amikor ezt a salátát készítettem gondosan ügyeltem, hogy szép kerek szeletek maradjanak a burgonyából. Alig mertem összekeverni, nehogy összetörjem. Nemrégiben egy szakács ...

Török burgonyasaláta

Egy szobányi szomszédot és ismerőst fogadtunk rögtön az első napon, hogy idén kettesben kisfiammal a törökországi Kayseribe látogattunk, mindenki kíváncsi volt a cseperedő fiúcskára, ...

Grillötletek minden mennyiségben >>

További salátareceptek itt >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...