Jó-jó, de néha annyira sok benne a morzsa, mit morzsa, konkrétan fél zsömlényi jó ideje beleragadt, beleakadt pékáru, ami ugye újra meg újra odaég, hogy muszáj kirázni és kitakarítani. Most ehhez adunk pár ötletet!
Hozzávalók
1 vékonyabb ecsetmeleg mosószeres vízszáraz konyharuharongyecet (rozsdamentes acélhoz)
1. Húzd ki a pirítót, hagyd, hogy kihűljön. Készülj fel rá, hogy morzsálós lesz a folyamat, menj a mosogató, a szemetes vagy egy kiterített újság fölé.
2. Vedd ki az alsó morzsatálcát – ez a fő tisztítómód a pirítónál, nyilván te is alkalmazod. Azonban ettől még a nagyobb és ragaszkodóbb darabok a rácsok közt maradnak. Marad a fejjel lefelé rázás! Tényleg kb. mindent kiszed belőle. Üsd, rázd erővel.
3. A tálca akkor lesz tökéletesen tiszta, ha lemosod szappanos vízzel is, de használat előtt azért töröld szárazra!
4. Vegyél egy kisebb ecsetet, és tisztogasd ki vele a belső részeket, a rácsot, a beleszorult morzsákat.
5. Egy mosószeres-vizes ronggyal töröld tisztára kívülről is, különösen a gombokat!
6. Amennyiben rozsdamentes acél, a rongyra önts némi ecetet is, szuper csillogós lesz tőle!
Ezt is ajánljuk!
Ezt a 6 dolgot mostantól így tisztítsd
Készen is vagy! Ugye, hogy nem érdemes megfelejtkezni a pirítónkról sem? :)
(forrás: thekitchn)