Így kell fokhagymát aprítani villámgyorsan Jamie szerint

Te eddig hogy csináltad? Eláruljuk, hogy Jamie technikáiban egyáltalán nem szerepel például a fokhagymanyomó...

Jamie két technikát mutat fokhagymavágásra, egyikben sem nagyon lehet hibát találni, én például mindkettőt szoktam alkalmazni. Még esetleg az előzőleg késlappal kilapítás jöhet szóba. Ti hogy vagytok vele? Használtok nyomót? Én egyre többször hallok ellenvéleményt rá, sokan nem szeretik, főleg mosogatni nem. Jamie pedig nem tévedhet - ebben legalábbis hallgatunk rá :)

1. Az első techika során fogja az egész csupasz gerezdet, hüvelykujjával betámaszt, a többi ujjával ráfog, és a kés lapjával merőlegesen az asztallapra szeletelni kezdi, majd felaprítja a darabokat.

2. A második a vöröshagymavágáshoz hasonlóbb, itt is be kell vagdosni hosszában a tövéig a gerezdet, (nem teljesen, hogy ne essen szét), és ezt a csíkozást több lapon is megismételni, aztán vagdosni picikre.

Nektek melyik a szimpatikus?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...