Így juthatsz fillérekért sárgabarackhoz a szezonban!

Itt a sárgabarackszezon. Mutatjuk, hogy juthatsz legolcsóbban a nyár egyik kedvenc gyümölcséhez.

A sárgabarack, vagy kajszibarack az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, nem véletlenül, hiszen könnyedén felhasználható pitében, tortában vagy sütiben, de főzhetsz belőle lekvárt is. Tavaly nagyon gyenge volt a szezon, de idén sokkal jobb a termés, ami az árakon is visszaköszön. A piacokon és boltokban már kapható a kajszibarack. Mutatjuk, hogy alakul az átlagár:

  • Fehérvári úti csarnok: 598 Ft/kg
  • Vámház körúti csarnok:500 Ft/kg
  • Debreceni piac: 650 Ft/kg
  • Szegedi piac: 600 Ft/kg

A nagyobb áruházláncoknál is 500-550 Ft-os áron kapható a sárgabarack kilója. Összehasonlításképpen, tavaly ugyanilyenkor 700-800 Ft-ot kellett fizetni a gyümölcsért.

Ha ennél olcsóbban szeretnél kedvenc gyümölcsödhöz jutni, akkor érdemes ellátogatnod egy "szedd magad" földre, ahol magadnak szakíthatod le a kajszit a fáról.

Receptajánló:

A Sokszínű vidék, a Szedd magad és a Gyümölcsvadász oldalak segítségével idén is összegyűjtötte, hol lehet sárgabarackot szedni. Bővebb információkért látogass le valamelyik oldalra. Bármelyik földet is választod, a szedés előtt érdemes odatelefonálnod.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...