Így ízlik az angoloknak a magyar nasi

Az angol blogger kapott egy csomagot Magyarországról, csupa magyar nasival. Nézzük, mi a véleménye gyerekkori kedvenceinkről! 

A My virgin kitchen videós blog szerzője, Berry Lewis gyakran kap csomagot különböző országokból, melyek helyi édességeket, snackeket, csokikat rejtenek, a blogger pedig elmondja róluk a véleményét. Lássuk, mi a véleménye a mi kedvenceinkről!

Első versenyző a Bake Rolls volt, amely nem csak nálunk kapható, és nem is annyira speciális, hiszen egy egyszerű kétszersültről van szó. Nem csoda, hogy Barrynek ízlett - bár kicsit túl sósnak találta.

A Dörmi tejes szelet sajnos kettétört az úton, de a kóstolónak már a csomagoláson lévő "ártatlan kinézetű medve" is nagyon tetszett. A tésztát piskótához hasonlítja - és mi tagadás, van némi igaza - a tejes krémmel együtt pedig nagyon ízlett neki.

A Tibi töltött marcipános csokitól annyira nem volt elájulva, hogy ki is köpte - a csoki mentségére legyen szólva, hogy marcipános volt a belseje, amit Barry saját elmondása szerint nagyon-nagyon utál.

A Nógrádi ropogós "Flinston-szerű" feliratának kibetűzése után megkóstolja a kedvenc ropinkat - nem rossz, mondja, de pont olyan íze van, mint az összes többi sós ropinak a világon. Ezzel a kijelentéssel vitatkoznunk kell, a Nógrádi sós ropi pont attól különleges, hogy teljesen más az íze, mint a nemzetközi ropiknak.

A Szamos termékeket egytől-egyig utálta, de ez sem a termékek hibája volt, hanem a marcipánnal való hideg viszonyra vezethető vissza.

A Túró Rudit először nem igazán szereti - a négyszeres marcipántámadás után a krémes belsőre is azt hiszi, köze van a marcipánhoz, de mire lemegy az első falat, igazán megszereti.

A Duna-kavicstól kicsit fél, de a végén rájön, hogy a cukormázzal bevont mogyoró nem harap - bár szerinte túl sok benne a fölösleges ételfesték.

A Kókuszos szelet szerinte olyan, mintha titokban egy rágó csokiszelet szeretne lenni, de ettől függetlenül ízlik neki.

A Balaton-szeletnél téved egy kicsit: emlékei szerint a Balaton ugyanis Budapest folyója. Ettől függetlenül ez lesz a kedvence, még akkor is, ha nem a klasszikus Balaton-szeletet kapja, hanem egy turbózott verziót.

Ez is érdekelhet:

Japán lány magyar ételeket kóstol

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...