Így híztunk mi: ekkora százalékunk nem kerekedett semennyit a karantén alatt

Egy kutatás szerint a magyarok 90%-a hízott az elmúlt hónapokban.

Ha kimentünk az utcára a karantén alatt, szinte mindig láttunk magányosan vagy párban futó embereket, a sportboltoknál a kijárási korlátozások bevezetésekor már hiánycikk volt a futópad és a kézi súlyzó, mégis úgy tűnik, hogy a nagy többségünk hízott a karantén alatt.

via GIPHY

Mindez a Turbó Diéta kutatásának eredménye, melyben követőiket kérdezték ki a súlyváltozásukról.

Mint kiderült, a válaszadóknak csupán 17,6 %-a nem hízott, nagyjából 15% 5-10 kilót, és 6,3% több mint tíz kilót szedett fel.

Ha nagyjából három hónappal számolunk, és azzal, hogy az emberek több, mint egy ötöde több, mint öt kilót hízott, ez a válaszadók körében mindenképpen jelentős súlygyarapodás. Az okai között minden bizonnyal közrejátszik, hogy nem mindenki kapta fel a futócipőt a home office alatt/után, viszont nagyon sokan halmoztak fel élelmiszereket és kezdtek el főzni. Az ételkészítés egyrészt szükségessé vált, hacsak nem akartunk rendelni vagy szendvicseken élni, hiszen kiestek a menzás ebédek, másrészt sokaknak a főzés kellemes elfoglaltság, sőt meditatív tevékenység.

A közösségi média felületein is láthattuk, hogy sokan a bezártságban új irányokat vettek az étkezésükben, például elkezdtek saját maguknak kenyeret és egyéb pékárukat sütni. Ha pedig az ember egy helyben ül, és ott gőzölög az orra alatt a házi kakaós csiga, nem túl valószínű, hogy ne egyen többet a kelleténél.

Ropogós nosztalgia kifli

Egy délután édesanyámmal nem volt kedvünk boltba menni pékáruért, így inkább az otthoni sütés mellett döntöttünk. A végeredmény egy kívül ropogós, belül puha kifli lett, ami az ...

Hétvégi kakaós csiga

Ha tökéletes hétvégi reggelit szeretnétek, akkor nem kérdés, hogy ez a kakaós csiga a megfelelő választás. Frissen lefagyasztva, majd pár percre sütőbe téve később is frissnek hat!

Emellett szinte mindenki valamilyen formában szorongott a szokatlan helyzettől, ami hatással van az étkezési szokásainkra: úgy tűnik, többen vannak közöttünk a stresszevők, mint a stresszéhezők.

via GIPHY

Most azonban vége a kijárási korlátozásoknak, és itt a nyár is, ebből adódóan a Turbó Diéta követőinek háromnegyede már tervezi és egy ötöde már el is kezdte a diétát, hogy formába hozza magát a strandszezonra. A válaszadóknak csupán 3%-a jelezte, hogy elégedett az alakjával, bár ez a szám nem feltétlenül csupán abból adódik, hogy sokan híztak az elmúlt időszakban, és nem is valószínű, hogy az alakkal való elégedettség egyenesen arányosan nőne a leadott kilók számával.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...