Belgiumban egészen meghökkentő módon, végeredményben a szennyvíz kerül a poharakba egy étteremben. Természetesen tisztított állapotban, így igazán takarékos megoldással hasznosítanak újra a tulajdonosok-írja az nlc.hu. Nem kell megijedni, mert a vizesblokkokból származó víz, így például a mellékhelyiségben is használt szennyvíz egy tisztítási eljáráson esik át, míg végül el nem éri a megfelelő állapotot ahhoz, hogy fel is szolgálhassák.
Az étterem Kuurne városában található és teljesen egyedülálló módon működik. AGust’eauxétterem ugyanis nem csatlakozik a központi szennyvízhálózathoz, helyette Európában csak náluk, ötlépéses tisztítórendszert működtetnek. A vizet, amely a mosogatóból és a vécékből származik növényi műtrágyával tisztítják, és esővíz felhasználásával először visszakeringetik a rendszerbe, de már öblítővízként. Ezt követően természetesen tovább szűrik, egészen addig, míg el nem érik az ivóvíz állapotát, így a vendégekhez már színtelen és szagtalan folyadékhoz jutnak, amit ráadásul ásványi anyagokkal turbóznak fel az egészség jegyében.
Az asztalokhoz így pohárban, vagy üdítőkben jégkockakánt érkezik, és vélhetőleg meg sem tudnánk mondani, honnan származik eredetileg, és ez talán jobb is így.
Ezeket olvastad már?
Az 5 legegyszerűbb sütemény, ami mindenkinek sikerül
Na nehogy már ne ehessünk süteményt csak azért, mert nem vagyunk profik! Ezek a sütitípusok olyan egyszerűek, hogy bárkinek sikerülnek majd!
Brecz JuditEzeket eszi György herceg és Sarolta hercegnő az iskolában
Nem a klasszikus menzás ételeket kapják, annyi biztos!
Fenes GábrielÍgy használd fel okosan a megmaradt hagymahéjat!
A feleslegessé vált hagyma héját ne dobd ki, hanem készíts belőle hamut, amivel izgalmas ízt adhatsz a fogásokhoz, vagy fesd meg vele textiljeidet!
Szász NóriA "Szikla" fotója teljesen felrobbantotta a netet - azért elég...
Mi teljesen megértjük azokat, akik nem hitték el, hogy évekkel ezelőtt készült róla ez a kép.
Liptai LillaCímlapkép: iStock