Így használd takarításra a vizet, amiben átöblítetted a rizst!

Ne öntsd ki vizet, amiben átöblíted a rizst, tisztításra is használhatod a konyhádban. Egyszerű, olcsó és hatékony tipp!   

Sabrina Wang blogger esküszik a takarításhoz felhasználható rizsvíz hatékonyságára. A tippet még nagymamája mondta az anyukájának, Wang anyukája pedig neki. Sabrina szerint azt a vizet - ami a rizs átöblítése után marad - , nyugodtan használjuk fel az edények, a konyhapult és a konyhai eszközök tisztításához. Neki bevált!

„Ez valami olyasmi, amit a mai napig sokan alkalmaznak Kínában” – mondta Wang. Mivel a rizs nagyon elterjedt az ázsiai országban, ezért ahelyett, hogy kiöntenék a vizét, inkább hasznosítják. Rámutatott arra is, hogy a rizst mindenképp érdemes megmosni főzés előtt, hiszen így a keményítőt és egyéb ásványi anyagokat lemossuk róla és nem lesz gumiszerű az állaga.

Mire jelent megoldást a rizsvíz?

A rizsvíz savas állagának köszönhetően felveszi a kesztyűt a rozsda- és kemény víz okozta foltokkal szemben és a rézedények, egyéb konyhai eszközök is könnyedén takaríthatók vele, a zsíros szennyeződések azonban kifognak rajta.

A tökéletes rizsvíz titka

A recept: áztassunk be egy csésze rizst két csésze vízbe, majd addig keverjük, amíg tejszerűvé nem válik. Ezután egy szűrő segítségével szedjük ki belőle a rizst, és már dolgozhatunk is az így kapott vízzel. Ha nem használjuk fel az összes vizet a takarításhoz, akkor üvegbe átöntve a hűtőben egy hétig is eláll.

Ha pedig csak takarítani szeretnénk, és nem akarunk külön rizst főzni, akkor lehetőleg rövid vagy hosszú szemű fehér rizst válasszunk, ezekben ugyanis több a keményítő.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStockvia

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...