Így használd helyesen a mosogatógéped!

A mosogatógép gyakorlatilag minden háztartás egyik főszereplője. Napi használatban van, de helyesen is működteted? Segítünk!

Mosogatógép nélkül lassan el sem tudjuk képzelni az életünket, hiszen óriási terhet vesz le a vállunkról, és ami a legfontosabb, hogy időt spórol nekünk. Többek között ezért sem árt, ha egy picit figyelünk rá!

Elöblíted az edényeket, mielőtt beteszed a gépbe? Ne tedd!

Legalábbis az Apartment Therapy szakemberei szerint nem szükséges elöblíteni a piszkos edényeket, mielőtt betesszük őket a gépbe, mivel a mosószer sokkal jobban megtapad, és ezáltal eredményesebb hatást fejt ki az olyan eszközön, ami piszkos. Ki erre, ki arra esküszik. Te melyik tábort erősíted?

A mosogatógépnek is jár a törődés

Mivel napi használatban van, a mosogatógépünk is igényel némi figyelmet. Ne felejtsük el rendbe tenni legalább évente kétszer! Vannak szuper házimódszerek is, ecettel és szódabikarbónával például könnyedén tisztán tarthatod a háztartási géped.

Légy tudatos!

Ha a gép csak félig van tele piszkos edényekkel, ne indítsd el, várd meg mindenképp, amíg megtelik a gép. Te is csak akkor indítod el, ha már telepakoltad?

Nézd meg, mi mehet a mosogatógépbe és mi nem!

Sok olyan kés és konyhai eszköz van, amit lehet mosogatógépben is mosni. A szakemberek mégis azt javasolják, hogy a késeket mossuk el mi magunk, így elkerülhető, hogy gyorsan megkopjanak a konyhai eszközök.

Ne feledd!

A mosogatógépbe nyugodtan beteheted például a hűtő kisebb rekeszeit is. Ne szorítkozz csak a konyhai eszközökre, használd ki a mosogatógéped áldásos hatását más eszközök tisztítására is.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...