Ha tavasz, akkor újhagyma vagy más néven zöldhagyma, amit az elsők között szerezhetünk be frissen a piacokról, boltokból. Tény, hogy egész évben kapható, de ilyenkor az igazi. Zöldjét és fehér részét egyaránt érdemes felhasználni!
Van, aki klasszikusan szendvicsek mellé harapja vagy zsíros kenyérre szórja az újhagyma karikákat, de higgyétek el, mindenhez isteni, amihez a sima vöröshagymát használnád. Mi itt a szerkesztőségben például ázsiai tésztás levesek tetején szeretjük legjobban, de egy thai curryt is nagyon megdob!
Hogy miért jó, ha fogyasztod? Már mondjuk is:
- vegyületeimár aprításkor kifejtik a nyálkahártyákon antibakteriális hatásukat, sőt, akár még a húgyutakban is csökkentik a gyulladást
Szóval használd levesekben:
Salátákban is kiválóan érvényesül:
De kihasználhatod kencékben, szendvicskrémekben is:
A mi kedvenceink viszont a zöldhagymával megbolondított ázsiai ételek:
...de a legjobb talán egy kiadós tojásos reggeli mellé karikázva vagy harapva:
Ezeket olvastad már?
Ez lesz a gyerekek 14 kedvenc TEJMENTES szendvicskréme
Mutatunk 14 olyan, tej nélkül készülő szendvicskrémet, amelyek közül tuti megtaláljátok, amit a gyerek (illetve Ti is) imádni fogtok!
Brecz Judit14 ötlet, mire használhatod a KÁPOSZTÁT - coleslaw, levesek, rétes,...
Ki mondta, hogy a fejes káposztából csak töltött káposzta lehet? Mutatunk pár tippet káposztafelhasználásra, egytől egyig isteniek!
Brecz Judit9 nagyon cukkinis recept, amit neked is ki kell próbálnod
Mielőtt nekilátsz a főzésnek, elárulunk pár meglepő információt a cukkiniről!
Országh KittiEzért méregdrága és kevés a hazai FOKHAGYMA – Válaszol a...
Sokan nem értik, miért kerül három szem hazai fokhagyma az importált többszörösébe – megkérdeztük a hatóságot, hová tűnt a magyar fokhagyma, jönnek a válaszok!
Országh Kittivia, címlapkép: Getty