Így főzz kukoricatésztával – három nagyszerű receptet hoztunk

Tészták és ételpárosítások nem csak gluténmentesen étkezőknek. Így tegyétek változatosabbá a hétköznapi tésztás fogásaitokat! (x)

Régen csak reform boltocskákban kaphattunk gluténmentes termékeket, manapság szerencsére egy gluténérzékenységgel élőnek sem kell messzire mennie, ha a diétájának megfelelő alapanyagokat keres. Sőt, az alternatív tészták fogyasztása szinte sikk lett. Most egy csodás, kukorica alapú tésztacsomag érkezett hozzánk, ehhez álmodtunk recepteket, és további ajánlatokat is megosztunk még veletek.

A kukoricatészta főzése

Érdemes nagyobb adag vízben főzni, melybe mehet a szokásos só adag, ahogy az olasz tésztamesterek mondják: legyen olyan sós a főzővíz, mint a tenger vize. Forrásban lévő vízbe tegyük a tésztát, és figyeljünk, ne ragadjon össze, már a főzés elején keverjük jól át. Aki nagyon tartana ettől, a főzővízbe egy kevés olívaolajat is csorgathat. Általánosságban a sima tésztánál egy-két perccel hosszabban főzzük. A kész tésztát érdemes főzés után jól leöblíteni. Ilyenkor veszíthet sós ízéből, ezt majd a szósz fűszerezésével kompenzálhatjuk. Cserébe viszont nem kell utána a leragadt tésztát az edényből kikaparni, rövid áztatás után szinte magától elválik az edény falától. Nem lesz ragacsos semmi utána, ez az egyik legnagyobb különbség a sima lisztes tésztával ellentétben.

Őszi sütőtökös-spenótos tésztasaláta pirított pancettakockákkal

Az első kóstolási alanyunk ez a szépséges kagylótészta. Ez a tésztaféle a nagyon szószos ételekben tudja megmutatni legjobb arcát. Másik szuper területe a tésztasaláták terepe, melyekben a klassz öntet tud a szószok helyére lépni. Ezek mindegyike belefolyik a kagylócskák mélyedéseibe, így minden falat mellé jut egy nagyobb adag szósz avagy öntet is a szánkba.

Ez a sütőtökös-spenótos tésztasaláta a legjobb őszi alapanyagokkal készült. Melegen, langyosan fogyasztva nagyszerű, családias, otthonos érzést ad. A pirított pancetta, vagyis húsos szalonnakockák őrjítően szépek és ízletesek a tetején. Kiadós ebéd vagy vacsora, igazi comfort food, ami valójában egytálételnek is beállhatna.

Krémes karfiolos tésztarakottas besamellel

A penne a legsimulékonyabb tésztaforma, tényleg mindenhez jó: simán szósszal, salátába, köretnek, de mi most az egyik legszebb formáját mutatjuk be, rakottasba tettük.

Ebben a műfajban besamelmártás jár mindennek a tetejébe és akár közé is, ettől lesz sütés után nagyszerűen krémes a végeredmény. A karfiol a rakott ételek sztárja, sőt, Dubarry módra vagy csőben sütve is nagyszerű. Itt a tésztával alkot nagyszerű párost, érdemes kipróbálnotok, mennyire jó!

Paradicsomos spagetti

Ha spagetti, akkor paradicsomszósz, mindenki készítse a kedvencét friss vagy konzervbe zárt paradicsommal, olívabogyóval és kaprival, oregánóval és bazsalikommal, mindenképpen nagyszerű. Simán, vegán módra, avagy szalonnával, sonkával, tényleg úgy, ahogy a leginkább szeretitek. Amikor nincs kedvetek óriás főzésbe csapni, tegyetek a tésztára pár kanál tejfölt, és reszeljetek rá sajtot, ízlés szerint só és bors is mehet, ez lesz a legmenőbb, leggyorsabb vacsorátok.

A spagetti felfogható egy távol-keleti sárgatésztának, tehát, ha éppen vietnámira, kínaira vágytok, akkor is tökéletesen használhatjátok. Wokban vagy egy mély serpenyőben pirítsatok fűszereket, ezen zöldségeket, és akár csirkét is, erre mehet a kifőzött, kukorica alapú tészta, és pillanatok alatt kész a vacsora!

Keress gluténmentes tésztákat a Civita kínálatában itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...