Így fogyhatsz le az 50%-os szabállyal – Könnyű módszer, ha fogyni szeretnél

Egyszerű, de nagyszerű megoldás mindenkinek, aki egészséges módszerrel dobna le pár kilót.

Ha a bonyolult és szigorú diéták és előírások idegesítőnek és követhetetlennek bizonyulnak, érdemes kipróbálni az 50%-os szabályt. Most elmondjuk, mi áll mögötte.

A mediterrán diéta nagyon egészségesnek számít, és az 50%-os szabályt is ennek alapján találták ki – alapszabálya elképesztően egyszerű, és ugyanolyan könnyű betartani.

A tányérod legalább fele álljon zöldségekből

Hogy mi is az 50%-os szabály?

A dolog lényege, hogy minden egyes étkezés legalább fele zöldségből kell, hogy álljon. Az étel másik felét ennek megfelelően fehérjéből, szénhidrátokból és egészséges zsírokból kell felépíteni.

Az, hogy milyen zöldséget fogyasztunk a mindenkori ételünk feleként, a szabály szerint nincs meghatározva: ehetünk répát, gombát, paprikát vagy brokkolit, a krumplit viszont, habár zöldség, ne számoljuk ide.

Hogy ez miért ilyen sikeres?

Először is, ha ezt a diétát folytatjuk, mindenképpen jó sok kalóriát spórolunk, hiszen a zöldségekben kevés a kalória, és az ételünk fele így már egyáltalán nem hizlal.

Csirkesaláta Kornél konyhájából

Hétköznap mindenki kedveli a gyorsan elkészíthető ételeket. Ez egy ragyogó 30 perces vacsora, és különösebb ismeretekre sincs szükség az elkészítéséhez. A hús helyett grillezett ...

Másrészt az is fontos szempont lehet, hogy ezt a diétát az idők végezetéig lehet folytatni, hiszen nem von meg semmilyen tápanyagot a szervezettől, és kifejezetten egészséges.

Ha kipróbáljuk ezt az étkezési módot, azt fogjuk tapasztalni, hogy a hirtelen jövő falási rohamoktól is megszabadulunk, hiszen a zöldségek csak lassan emelik meg a vércukorszintünket, így az lassan is fog csökkenni, ezzel megakadályozva, hogy hirtelen legyünk farkaséhesek.

Amellett, hogy ezzel a módszerrel fogyhatunk, további előnye, hogy a sok zöldség fogyasztásával bizonyos betegségeket, például a magasvérnyomást és a cukorbetegséget jó eséllyel előzhetjük meg.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...