Így éld túl a karácsonyi hajtást – szuper tippek, hogy ne őrülj meg

Az ünnepek előtti időszak nagyon stresszes és pörgős tud lenni, de szerencsére pár apró trükkel könnyebbé és elviselhetőbbé teheted.

Azt se tudod, hol áll a fejed, pedig még jó néhány nap van karácsonyig? Ha szeretnél egy kis rendszert vinni az életedbe, és kimászni a káoszból, akkor mutatunk pár apró trükköt, amivel kicsit nyugodtabbak lesznek számodra advent utolsó napjai.

Készíts haditervet!

Az elkövetkezendő napokat oszd be, és készíts magadnak ütemtervet. Ha éppen most a munkádban vannak nehezek napok, akkor oda is készíts egy listát a teendőidről, majd a szabadidődet is oszd be. Mikor szerzed be az ajándékokat, mikor csomagolod be őket, és mikor állsz neki a lakás rendbetételének. A lényeg, hogy szánj mindenre másfélszer annyi időt, hogy ha esetleg megcsúszol, akkor se boruljon az egész.

Ne halogass!

Most még teljesen időben vagy, akkor is, ha egyelőre semmihez hozzá sem kezdtél. A lényeg az, hogy ne halogasd tovább, kezdj neki a feladataid elvégzéséhez. A legjobb, ha az olyan dolgokat sem hagyod az utolsó napra, mint az ajándékcsomagolás, fadíszítés, vagy éppenséggel a nagybevásárlás az ünnepi menühöz.

Készülj elő!

Sokak számára az egyik legnagyobb stresszt a szentestei vacsora okozza. Nem kell mindent aznap megcsinálnod, nyugodtan készíts össze mindent előtte való nap vagy hétvégén, így aznap már csak az utolsó simításokat végezd el, tehát a sütést és a főzést. Például a hókifliket, a bejglit és a mézeskalácsokat nyugodtan megsütheted napokkal karácsony előtt is. A húsokat bepácolhatod, a rántottakat bepanírozhatod, és a salátákat is elkészítheted.

Franciasaláta házi majonézzel

Pofonegyszerű saláta, ami valójában az orosz Olivier, más néven orosz hússalátából nőtte ki magát. Házi majonézzel az igazi, és ezzel a robotgépes módszerrel még gyors is!

Diós-vaníliás hókifli

Egy burgenlandi kirándulás során útba ejtettünk egy nagyon helyes kis cukrászdát, ahol egy hölgy, nevezetes Aloisia készít isteni, házias aprósüteményeket. Kaptunk is ajándékba egy ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...