Így derítheted ki, kihagytad-e kézmosáskor a tipikus vakfoltokat

Ellepték a netet az utóbbi időben a kézmosós videók, de talán egyik sem mutatta be azokat vakfoltokat, amiket a nagy dörzsölésben sanszos, hogy te is kihagysz. 

Valószínűleg te is megnézted már a Semmelweis Egyetem oktatóvideóját, ami bemutatja, hogyan kell helyesen kezet mosni, sőt abban is biztosak vagyunk, hogy láttad az UV-képeket arról, mennyit számít, ha tényleg 30 másodpercig mosod a kezedet. De mégis hogyan ellenőrizheted le magadnak, hogy jól megmostad, és egyetlen egy négyzetcentimétert sem hagytál ki? A legújabb videó ezt is megmutatja, vagyis pontosabban azt, hogy tényleg mindenhonnan eltávolítottad-e a kórokozókat, mert bizony vannak vakfoltok, amiket sokan kifelejtenek.

Egy spanyol videón egy férfi hófehér gumikesztyűben, fekete temperával szemlélteti, mennyire könnyű kihagyni bizonyos részeket kézmosás közben. Ilyen például az ujjaink vége, vagy éppenséggel a hüvelykujjunk, ami a legtöbb esetben kimarad. Ebben a videóban azonban szerencsére megmutatják nekünk, milyen mozdulattal tudod ezt is megszabadítani a bacilusoktól.

Kesztyű helyes levétele

Ez előző videó után az is kérdés lehet, hogyan kell helyesen levenni a gumikesztyűt, hiszen nem kéne a csupasz kezeddel hozzányúlnod a baktériumokkal teli kesztyűhöz. Szerencsére erről is készült egy fantasztikus videó:

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...