Így befolyásolja a terítékünk az asztalra tett ételek ízét!

Egy friss kutatás szerint a színek hatással vannak ránk: nem csak dekorálhatunk velük, de erősen befolyásolhatják az íz- és aromaérzetünket!

Az SCA és nemzetközi higiéniai márkája, a Tork, az agyhullám technológia alkalmazásával azt vizsgálta, hogy az étterembe látogató vendégek hogyan reagálnak a különböző színekre. Az eredmény pedig azt mutatja...

...hogy, különböző típusú étkezésekhez, beszélgetésekhez más-más szín illik.

Egy vendéglátóhelyet több minden is meghatároz: a belső design, a teríték, az evőeszközök, és persze az ételek minősége. Ezek harmóniája pedig elengedhetetlen! Az ételek és a teríték színének összhangjával az ízek és az éttermi látogatás élményét is lehet fokozni.

A Tork munkatársai és Linda Lundgren ételstylist a színek hatását figyelembe véve közösen kidolgoztak egy ajánlást arról, hogyan tudnak a színek hozzájárulni az étel élvezeti értékének maximalizálásához.

Néhány tipp!
  • Fekete

Az összetettség színe - leginkább egy kifinomult vacsorához vagy esti italozáshoz passzol. Egy fűszeres ételt fekete szalvétával tálalva például sokkal gazdagabbnak érzünk.

  • Barna

A barna a semleges és pihentető színek közé tartozik, így jól megy egyéb színekkel is. Kellemes, otthonos hangulatot teremt.

  • Bordó

A bordó harsánysága feltűnést kelt, erőteljes érzelmeket vált ki, így bármilyen romantikus esemény elengedhetetlen eleme!

  • Pezsgőszín

Egy elegáns hatást keltő, leginkább üzleti eseményekhez és ünnepélyekhez ajánlott szín.

Persze ezt nemcsak éttermekben, de akár otthon is alkalmazhatjuk, amikor vendégek jönnek. Érdemes a fogadás előtt végiggondolni, milyen az alkalom, és hogy milyen hatást is szeretnénk elérni.

Ezeket olvastad már?

(forrás: chefpincer.hu)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...