Kiderült, ki képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakács VB-n

Október elején egy igencsak egzotikus helyen, Mexikóban rendezik meg a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitiont, vagyis az Ifjú szakácsok Világbajnokságát, melynek magyar indulója nem más lesz, mint Csillag Richárd.

Csillag Richárd, a Lokal47 (Kéthely és Kristinus Borbirtok) fiatal séfje fogja képviselni hazánkat október 7-én a mexikói Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition ifjúsági szakács-világbajnokságán – derül ki a Magyar Konyha híréből.

Csillag Richárd (Fotó forrás: Földi Réka/ Magyarkonyhaonline.hu)

A magyar döntőt májusban 27. alkalommal rendezte meg a magyar Chaine Egyesület a Metro Gasztroakadémián. A hivatalos zsűriben olyan elismert séfek és szakmabeliek véleményezték az elkészült ételeket, mint Kovács Lázár, Barka Áron, Sándor Dénes, Pintér Katalin (Chaine Egyesület elnöke), Ádám Csaba, Bicsár Attila, Pesti István és Segal Viktor.

A versenyző szakácsoknak ezúttal egy meglepetéscsomag alapanyagaiból három óra alatt egy 3 főre szóló háromfogásos menüsort (előétel, főétel és desszert) kellett készíteniük. A black boxnak is nevezett doboz idén fácánt, vöröstonhal filét, avokádót, lime-ot, koriandert, jalapeno paprikát, kukoricát és mangót is tartalmazott, a szakácsoknak pedig minden alapanyagot kötelezően fel kellett használniuk a készülő ételekbe.

A háromfogásos menű alapanyagai (Fotó: Földi Réka/Facebook/Metro Magyarország Karrier)

A konyhai zsűri tagjai (Barka Áron és Sándor Dénes) a főzési technikát, az alapanyagok gazdaságos felhasználást valamint az időtakarékosságot és a tisztaságot pontozták, a kóstoló zsűri pedig az elkészült ételek megjelenését és tálalását, eredetiségét valamint ízhatásait vette górcső alá.

A győztes előétel (Fotó forrása: Földi Réka, Magyarkonyhaonline.hu)

A Jeunes Chefs Rôtisseurs Szakácsverseny magyar döntőjének nyertese Csillag Richárd lett, a második helyen a Kert Bisztró séfje, Huang Baoshan, a harmadik helyen pedig Tóth Gergő, a Vakvarjú Csónakház Étterem fiatal szakácsa végzett.

A győztes menüsor

Előétel: tormás spárgasaláta, avokádópép, tonhal
Főétel: sült fácán, hagymakrémmel töltött saláta, chilis kukorica
Desszert: mangó mille-feuille

A nyertesek és a zsűri (Fotó: Földi Réka/Facebook/Metro Magyarország Karrier)

A zsűri a dobogós helyezetteket külön dicséretben is részesítette, az ítészek szerint ugyanis a három nyertes az elmúlt évek legjobb desszertjeit készítette el, sőt, mindnyájuk konyhai munkája is kiemelkedő volt.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...