Kiderült, ki képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakács VB-n

Október elején egy igencsak egzotikus helyen, Mexikóban rendezik meg a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitiont, vagyis az Ifjú szakácsok Világbajnokságát, melynek magyar indulója nem más lesz, mint Csillag Richárd.

Csillag Richárd, a Lokal47 (Kéthely és Kristinus Borbirtok) fiatal séfje fogja képviselni hazánkat október 7-én a mexikói Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition ifjúsági szakács-világbajnokságán – derül ki a Magyar Konyha híréből.

Csillag Richárd (Fotó forrás: Földi Réka/ Magyarkonyhaonline.hu)

A magyar döntőt májusban 27. alkalommal rendezte meg a magyar Chaine Egyesület a Metro Gasztroakadémián. A hivatalos zsűriben olyan elismert séfek és szakmabeliek véleményezték az elkészült ételeket, mint Kovács Lázár, Barka Áron, Sándor Dénes, Pintér Katalin (Chaine Egyesület elnöke), Ádám Csaba, Bicsár Attila, Pesti István és Segal Viktor.

A versenyző szakácsoknak ezúttal egy meglepetéscsomag alapanyagaiból három óra alatt egy 3 főre szóló háromfogásos menüsort (előétel, főétel és desszert) kellett készíteniük. A black boxnak is nevezett doboz idén fácánt, vöröstonhal filét, avokádót, lime-ot, koriandert, jalapeno paprikát, kukoricát és mangót is tartalmazott, a szakácsoknak pedig minden alapanyagot kötelezően fel kellett használniuk a készülő ételekbe.

A háromfogásos menű alapanyagai (Fotó: Földi Réka/Facebook/Metro Magyarország Karrier)

A konyhai zsűri tagjai (Barka Áron és Sándor Dénes) a főzési technikát, az alapanyagok gazdaságos felhasználást valamint az időtakarékosságot és a tisztaságot pontozták, a kóstoló zsűri pedig az elkészült ételek megjelenését és tálalását, eredetiségét valamint ízhatásait vette górcső alá.

A győztes előétel (Fotó forrása: Földi Réka, Magyarkonyhaonline.hu)

A Jeunes Chefs Rôtisseurs Szakácsverseny magyar döntőjének nyertese Csillag Richárd lett, a második helyen a Kert Bisztró séfje, Huang Baoshan, a harmadik helyen pedig Tóth Gergő, a Vakvarjú Csónakház Étterem fiatal szakácsa végzett.

A győztes menüsor

Előétel: tormás spárgasaláta, avokádópép, tonhal
Főétel: sült fácán, hagymakrémmel töltött saláta, chilis kukorica
Desszert: mangó mille-feuille

A nyertesek és a zsűri (Fotó: Földi Réka/Facebook/Metro Magyarország Karrier)

A zsűri a dobogós helyezetteket külön dicséretben is részesítette, az ítészek szerint ugyanis a három nyertes az elmúlt évek legjobb desszertjeit készítette el, sőt, mindnyájuk konyhai munkája is kiemelkedő volt.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...