Ilyen egy 101 éves neurológus étrendje

Lehet, hogy érdemes néhány tanácsot megfogadni, amit a 101 éves neurológus az étrendjével kapcsolatosan megosztott – legalábbis akkor, ha szeretnénk sokáig élni.

Dr. Howard Tucker 1922-ben született, tehát elmúlt már 101 éves. Az orvos jelenleg is olyan jó egészségügyi állapotnak örvend, hogy mai napig praktizál, és hetente néhányszor 4-5 kilométert is lefut futópadon. Tehát tényleg nagyon jó testi és szellemi állapotban van, ami véleménye szerint étrendjének, a szerető emberi kapcsolatainak és fiatalos életfilozófiájának köszönhető.

Ilyen a 101 éves neurológus étrendje / A kép csak illusztráció

Mit eszik Dr. Howard Tucker?

A neurológus és felesége általában szezonális gyümölcsöket esznek: télen inkább a citrusféléket részesítik előnyben, míg nyáron inkább a görögdinnyét. Általában felaprítják a különböző gyümölcsöket, és müzlivel eszik. Ezen kívül főleg fekete vagy zöld teát fogyasztanak.

Ami meglepő, hogy Dr. Tucker általában kihagyja az ebédet.

Ennek az az oka, hogy elmondása szerint az ebéd nagyon elálmosítja, ami miatt nem tud rendesen koncentrálni a munkában.

A vacsora általában hal és zöldség, mely leginkább brokkoli, hiszen ez az orvos egyik nagy kedvence. Húst csak nagyon ritkán fogyaszt. A főétel után egy kis édesség is befigyel, mely néha gyümölcs, néha egy kis fagylalt.

Forrásunk volt.

A címlapkép csak illusztráció.


Még több fantasztikus történet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...