A legmenőbb hüttemenüket kóstolhatod, ha síelni indulsz Eplénybe

Itt a síszezon, ha pedig Eplénybe tartanátok, találkozhattok jó pár ismert étteremmel is, akik most hüttemenükkel csábítanak.

Február elején Gastro43 elnevezésű kampányt indít az eplényi Síaréna. A vendéglátóhelyeket sújtó jelenlegi helyzetben konyhát, teret, de leginkább lehetőséget szeretnének biztosítani a piac azon szereplői számára, akik ellehetetlenültek az elmúlt időszakban. Az idei síszezon végéig olyan gasztroszereplőkkel találkozhatnak az Eplényben síelők, mint a Mák, a Mazel Tov, a Tereza.

Az eplényi Intersport Síaréna, mint az egyéni téli sportoknak helyet biztosító pálya, minden nap várja a téli sportok kedvelőit. A Síaréna területén 2 melegkonyha is üzemel, amit a tulajdonosok a gasztronómia azon szereplőivel osztanak meg az idei síszezon végéig, akik a korlátozások miatt vendégeikkel maximum a házhoz szállító kollégáik révén találkoztak. Egy-egy étterem, bistro csapata előre egyeztetett időszakban díjmentesen használhatja a tökéletesen felszerelt konyhákat.

„Nagy öröm számunkra, hogy a balatoni nyári pop-up sikere után, az eplényi Síarénában ismét személyes kapcsolatba kerülhetünk kedves vendégeinkkel. A vendéglátás jelen helyzetében ez a lehetőség segítség a gazdasági túlélésre, és segítség mentálisan is, - mind nekünk, mind a vendégeinknek - a hosszú hónapok bezártságának, emberi kapcsolataink korlátozásának elviselésében.  Izgatottan készülünk a kitelepülésre, természetesen a járványügyi és egészségügyi előírások teljes körű betartásával. Ízletes finomságokkal, meglepetésekkel várjuk kedves vendégeinket, és nem utolsó sorban köszönjük a szervezőknek a részvételi lehetőséget!”

– mondta Mizsei János, a MÁK séfje.
Top éttermekkel találkozhatnak az Eplényben síelők

Soós Csaba, az Intersport Síaréna tulajdonosa pedig azt nyilatkozta:

„A terveink szerint a felszerelést, az infrastruktúrát díjmentesen biztosítjuk, a profitot pedig a vendéglátósok teljes egészében megtarthatják egy elszámolás alapján. A járványügyi szabályok tökéletes betartásával kívánunk teret adni ennek a programunknak. Az éttermek „kitelepülnek”, elkészítik és kínálják saját menüjüket, a síelők pedig az éttermektől távol, a Síaréna környékén tudják elfogyasztani a vendég-vendéglősök különleges finomságait.”

A kezdeményezéshez a Mazel Tov és a Tereza is csatlakozott

Mexikói éttermünk “Az én házam a te házad” jeligére 2018 tavaszán nyitott Budapest belvárosában. A koronavírus-járvány hatásai az utóbbi időszakban különösen nehéz helyzetbe sodorta a vendéglátó szektor szereplőit, ugyanakkor örömmel tölt el bennünket, hogy az összefogás keretein belül, a jelenlegi járványügyi szabályok betartása mellett az Eplényi Síaréna lehetőséget biztosít arra, hogy újra találkozzunk vendégeinkkel és jóllakassuk őket. Az ő házuk most a mi házunk - a Mazel Tov és a Tereza executive séfjének vezényletével mi már alig várjuk, hogy találkozzunk a sípálya mellett” - mondta Manninger Máté, a Mazel Tov és a Tereza társtulajdonosa.


Olvass a hazai éttermek jelenlegi helyzetéről friss cikkeket:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...