Még akkor is, ha patyolattiszta a hűtőszekrényünk, kerülhetnek bele olyan élelmiszerek, amelyek erős szagukkal „megrontanak” minden más ételt, ami a közelükbe kerül. Mivel a hűtő légtere az idő nagy részében zárt, kevés esély adott a szellőzésre. A legtöbbször ezért megfelelő, légmentes csomagolással kell megóvnunk a hűtőszekrény erős szagaitól egyes ételeket. De melyek a kifejezetten érzékeny alapanyagok?
Nézd meg galériánkban a szagokra érzékeny élelmiszereket:
6 élelmiszer a hűtődben, ami nagyon érzékeny a szagokra
Saláták
A zsenge salátalevelek sokkal tovább frissek maradnak, ha a hűtőben tároljuk őket. Azonban ez idő alatt gondoskodnunk kell arról, hogy nem éri őket semmilyen „illattrauma”. Mivel nedvességtartalmuk nagy, könnyen bevesznek minden ízt és illatot – ezt elkerülendő zárjuk őket zacskóba.
Tejföl, joghurt
Amikor megveszünk egy doboz tejfölt, joghurtot, nem mindig kerül egyben elfogyasztásra a tejtermék. A pohár tetején lévő, gyűrött fólia pedig nem képes mindig kizárni a kellemetlen elemeket. Inkább tépjük ezt le, és cseréljük a boltokban kapható, újrahasználható szilikonfedőre, vagy transzportáljuk át a tejfölt/joghurtot egy zárható edénybe.
Paradicsom, paprika
Minél több időt tölt el a paradicsom és paprika a hűtőben, annál nagyobb az esélye annak, hogy kellemes ízük átváltozik, felveszi a szomszédságban elhelyezkedő élelmiszerek által kiadott szagokat. A külön zöldségesfiókok sem nyújtanak túl sok biztonságot: használjunk a tároláshoz zacskót vagy dobozt. A paradicsomot pedig inkább tároljuk a hűtőn kívül, jobb lesz neki szobahőmérsékleten.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több élelmiszertárolási tipp és trükk: