Ezt minden héten meg kéne tenned a hűtőddel

Ha te is szeretnéd csökkenteni az ételpazarlást, most eláruljuk, milyen trükkel küszöbölheted ezt ki.

A hűtőnk tartalmát folyamatosan észben tartani egyszerűen képtelenség, valljuk be. Szinte mindennek más a lejárata, könnyedén előfordulhat, hogy hátra kerül egy alapanyag, melyről teljesen megfeledkezünk, és ezért romlik meg. A szakértők szerint egy egyszerű tippel hatékonyan csökkenthető az élelmiszerpazarlás és az ételmérgezések kockázata is.

Ezt minden héten meg kéne tenned a hűtőddel

Szánjunk rá hetente pár percet, hogy átnézzük a hűtőszekrény tartalmát, így mindig tudjuk, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket sürgősen el kell fogyasztani, és mi várhat még

– tanácsolták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű projektjének Facebook-posztjában.

A szakértők szerint azért, hogy elkerüljük az élelmiszerpazarlást, érdemes heti hűtőellenérzést tartani. Kezdésként jelölj ki egy polcot, melyre a közeli lejáratú termékeket teszed, ezeket használd fel minél előbb. Ha valami megromlik időközben, attól válj meg azonnal, hogy elkerüld a többi élelmiszer megfertőződését! Ellenőrizd le, hogy megfelelő hőfokon működik-e a hűtőd!

Ez a pár perces szokás amellett, hogy megmenti az élelmiszereket a kidobástól, átláthatóvá és rendszerezetté teszi a hűtőszekrényt.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...