A hűtőnk tartalmát folyamatosan észben tartani egyszerűen képtelenség, valljuk be. Szinte mindennek más a lejárata, könnyedén előfordulhat, hogy hátra kerül egy alapanyag, melyről teljesen megfeledkezünk, és ezért romlik meg. A szakértők szerint egy egyszerű tippel hatékonyan csökkenthető az élelmiszerpazarlás és az ételmérgezések kockázata is.
Szánjunk rá hetente pár percet, hogy átnézzük a hűtőszekrény tartalmát, így mindig tudjuk, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket sürgősen el kell fogyasztani, és mi várhat még
– tanácsolták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű projektjének Facebook-posztjában.
A szakértők szerint azért, hogy elkerüljük az élelmiszerpazarlást, érdemes heti hűtőellenérzést tartani. Kezdésként jelölj ki egy polcot, melyre a közeli lejáratú termékeket teszed, ezeket használd fel minél előbb. Ha valami megromlik időközben, attól válj meg azonnal, hogy elkerüld a többi élelmiszer megfertőződését! Ellenőrizd le, hogy megfelelő hőfokon működik-e a hűtőd!
Ez a pár perces szokás amellett, hogy megmenti az élelmiszereket a kidobástól, átláthatóvá és rendszerezetté teszi a hűtőszekrényt.
Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen: