Így hűtheted le gyorsan az italaidat...hűtő nélkül!

Olyan módszerek következnek, melyeket a kiránduláson vagy a strandon is bevethetsz.

A nagy kánikulában könnyedén felmelegednek az italok, ami igencsak bosszantó tud lenni, hiszen a forróságban pár hideg korty életmentő tud lenni. Mivel nem mindig van kéznél a fridzsider, például a strandon vagy egy kirándulás alkalmával, hoztunk pár olyan ötletet, melyekkel könnyedén lehűtheted az italaidat hűtő nélkül is.

Így hűtheted le gyorsan az italaidat…hűtő nélkül!

Víz a megoldás

Természetesen, ha vízpart mellett vagytok, akkor a legegyszerűbb megoldás az, ha a vízben hűtöd le az italod. A víz kiváló hűtőközeg, különösen akkor, ha mozgásban van. Lógasd be a folyóba, patakba vagy a tengerbe a palackot, és várj, amíg eléri a kellő hőfokot.

Tekerd be!

A törölköző is segítséget tud nyújtani, ha nincs a közelben hűtő. Itt csupán annyit kell tenned, hogy az otthon behűtött üdítőt belecsavard a törölközőbe, hogy sokkal lassabban melegedjen fel a folyadék. Ha azonban már langyos lett az italod, akkor mártsd bele a vízbe a törcsit, és aztán csavard körbe a palackot.

A papír segít

Bár nem annyira hatásos az újságpapír vagy papírtörlő, mint a törölköző, azért ezek is segíthetnek kicsit lehűteni az italaitokat. Mártsd őket vízbe, és aztán mehetnek a palack köré.

Áss egy kicsit

A föld mindig hűvösebb, mint a levegő, így ha ásol egy gödröt, és betemeted a palackokat, akkor kiválóan le tudnak hűlni a melegben is. Nyilván minél mélyebbre ásol, annál hatékonyabb lesz a hűtés.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...