Huszár Matyi séfet kísértük el beszerzőkörútjára a napsütötte Balaton-felvidéken

Lassan teljes gőzzel robog a szezon a Balatonnál, amire a Vasüzletben is nagyon készülnek. A füredi étterem ötletgazdáját egy „felfőzős" nap délelőttjén kísértük el alapanyag-beszerzésre, közben pedig a balatoni létről, a vendéglátásról és a baráti kör az étterem életében betöltött szerepéről is mesélt.

Balatoni fiatalként a szülővárosban éttermet nyitni maga lehet a megtestesült álom - erről az izgalmas élethelyzetről és sok minden másról mesélt nekünk Huszár Matyi, a balatonfüredi Vasüzlet séfje. Tavaly a Gourmet fesztivál egyik arca volt, jelenleg azonban az idei balatoni szezon és az étterem gazdaságossá tétele az elsődleges számára. Lássuk hát, milyen egy hétköznap a nyári csúcsforgalomra készülve!

Huszár Matyi a Vasüzlet előtt

Autóba pattanva Matyi először a szülői házhoz vitt el minket, ahol a kertben mindenféle gyönyörű zöldség terem, amik másnap már jó eséllyel a Vasüzlet tányérjáról mosolyognak a vendégekre. A mángold és a saláta leszedése után Nemesvámos felé vettük az irányt, ahol a Tekeresvölgyi Családi Birtokon Matyi átvette a megrendelt tejtermékeket, majd a Balaton csodás panorámájával előttünk lecsorogtunk Csopakra pékáruért (a Buborék kenyereit és kávéit mindenkinek ajánljuk!), végül egy gyors hentesmegálló után visszaértünk az étteremhez.

Nézzétek meg a Marcival készült videónkat is:

A Vasüzletben a beszerzést egy intenzív felfőzés követi a nyitásra készülve, ha pedig kíváncsiak vagytok, mik készülnek a videóban látott alapanyagokból, akkor látogassatok el Matyiékhoz!

A videóban Matyi egy Suzuki Vitara modellt vezet, hiszen a tágas csomagtér remekül használható a mindennapi beszerzésekhez.

Élj szívből, dönts racionálisan!

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!