Huszár Matyi séfet kísértük el beszerzőkörútjára a napsütötte Balaton-felvidéken

Lassan teljes gőzzel robog a szezon a Balatonnál, amire a Vasüzletben is nagyon készülnek. A füredi étterem ötletgazdáját egy „felfőzős" nap délelőttjén kísértük el alapanyag-beszerzésre, közben pedig a balatoni létről, a vendéglátásról és a baráti kör az étterem életében betöltött szerepéről is mesélt.

Balatoni fiatalként a szülővárosban éttermet nyitni maga lehet a megtestesült álom - erről az izgalmas élethelyzetről és sok minden másról mesélt nekünk Huszár Matyi, a balatonfüredi Vasüzlet séfje. Tavaly a Gourmet fesztivál egyik arca volt, jelenleg azonban az idei balatoni szezon és az étterem gazdaságossá tétele az elsődleges számára. Lássuk hát, milyen egy hétköznap a nyári csúcsforgalomra készülve!

Huszár Matyi a Vasüzlet előtt

Autóba pattanva Matyi először a szülői házhoz vitt el minket, ahol a kertben mindenféle gyönyörű zöldség terem, amik másnap már jó eséllyel a Vasüzlet tányérjáról mosolyognak a vendégekre. A mángold és a saláta leszedése után Nemesvámos felé vettük az irányt, ahol a Tekeresvölgyi Családi Birtokon Matyi átvette a megrendelt tejtermékeket, majd a Balaton csodás panorámájával előttünk lecsorogtunk Csopakra pékáruért (a Buborék kenyereit és kávéit mindenkinek ajánljuk!), végül egy gyors hentesmegálló után visszaértünk az étteremhez.

Nézzétek meg a Marcival készült videónkat is:

A Vasüzletben a beszerzést egy intenzív felfőzés követi a nyitásra készülve, ha pedig kíváncsiak vagytok, mik készülnek a videóban látott alapanyagokból, akkor látogassatok el Matyiékhoz!

A videóban Matyi egy Suzuki Vitara modellt vezet, hiszen a tágas csomagtér remekül használható a mindennapi beszerzésekhez.

Élj szívből, dönts racionálisan!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...