Lusta és isteni húsvéti reggelik

A húsvét alapvetően nem egy rohanós ünnep: együtt a család, fő a sonka, hűl a kalács, a locsolók miatt egyelőre még nem kell aggódni. Tökéletes idő ez egy kiadós, lustálkodós húsvéti reggeli elfogyasztására.

Ugyan a húsvéti reggeli önmagában nem egy létező receptkategória (ilyenkor amúgy is mindenki hajlamos inkább a maradék tojásokat, sonkákat elpusztítani napkezdés gyanánt egy szelet kaláccsal), minden adott hozzá, hogy valósággá váljon. Az ünnep alapanyagai szinte kiáltanak azért, hogy ne csak a főétkezés során fogyasszuk őket, hanem ráérős húsvéti reggelik keretein belül is. Ne álljunk ellen!

  1. 1.

    Tojásos-tonhalas szendvicskrém újhagymával

  2. 2.

    Vegán gofri

  3. 3.

    Tökéletes buggyantott tojás

  4. 4.

    Tejszínben karamellizált tojás

  5. 5.

    Almás gyűrűkalács

  6. 6.

    Avokádós tojássaláta

  7. 7.

    Húsvéti maradékmentő batyu

  8. 8.

    Húsvéti maradékmentő melegszendvics

  9. 9.

    Joghurtkrémmel töltött sült kalács

  10. 10.

    Sárgarépavajban sült tojás

  11. 11.

    Tavaszi zöldségvirágos focaccia

  12. 12.

    Húsvéti croque madame

  13. 13.

    Sonkás-tormás grillezett szendvics camembert sajttal

Még több húsvéti recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...