5 indok, amiért tényleg soha ne ajándékozz élő nyulat húsvétra

Ahogy közeledik a húsvét, a szülők egyre csak azon gondolkoznak, mivel is lephetnék meg a csemetéiket az ünnep alkalmából. Bár elsőre remek ötletnek tűnhet, de az élő nyúl egyáltalán nem jó ajándék. Most elmondjuk, hogy miért.

A húsvét kimondottan kellemes ünnep: végre itt a tavaszi jó idő, finomakat ehetünk, és még arra is indokot kapunk, hogy tetemes mennyiségű csokitojást fogyasszunk el. Bár a karácsonnyal ellentétben húsvétkor nem központi téma az ajándékozás, sok szülő ilyenkor is szereti meglepni a gyerekeket valamivel. Évről évre visszatérő problémát jelent, hogy sokan ajándékoznak élő nyulat húsvét alkalmából. Most elmondjuk, miért érdemes az élő állat helyett inkább a csokinyúlnál maradni. 

Kattints a nyuszira, és nyílik a galéria!

Forrásunk volt.


Még több gyereknevelés:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...