Húsvétkor általában nem porciózzuk szűkmarkúan az élelmiszereket, sőt, éppen ellenkezőleg, utat adunk egy kis bőségnek. Így nem meglepő, hogy a húsvéti asztal sztárjából, a sonkából is megmarad egy jó darab. Tény, hogy nagyon finom, de huzamosabb ideig tartó fogyasztása már unalmassá válhat. Ráadásul a hűtőben tárolva egy picit veszít frissességéből, zamata tompul és kiszárad. Azt persze nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszni hagyjuk, de egy kis találékonysággal csodákat művelhetünk.
Húsvéti maradékmentés: sonka
Szinte kizárt, hogy ne maradt volna meg egy kevés húsvéti sonkánk. Veszni hagyni bűn lenne, de csak simán megenni már túl egyhangú. Mentsük meg, és közben tegyük izgalmasabbá.
Húsvétkor általában nem porciózzuk szűkmarkúan az élelmiszereket, sőt, éppen ellenkezőleg, utat adunk egy kis bőségnek. Így nem meglepő, hogy a húsvéti asztal sztárjából, a sonkából is megmarad egy jó darab. Tény, hogy nagyon finom, de huzamosabb ideig tartó fogyasztása már unalmassá válhat. Ráadásul a hűtőben tárolva egy picit veszít frissességéből, zamata tompul és kiszárad. Azt persze nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszni hagyjuk, de egy kis találékonysággal csodákat művelhetünk.