Így készül a tökéletes húsvéti ötfonatú kalács

Az egyik leggyönyörűbb húsvéti kalács az oldalunkról csak arra vár, hogy megsüssétek! Igaz, hogy nem kevesebb, mint öt fonat díszíti, de nem nehéz, megígérjük!

Ahány ház, annyiféle kalácsrecept jellemzi a húsvéti időszakot. Összetevőiken kívül fonástechnikájukban is eltérnek, van, aki az egyszerűbb hármasat választja, más nem ad lejjebb a hatos fonásnál. Mi az arany középút érdekében az ötös fonatú húsvéti kalács mellett döntöttünk, de ha valakit zavar, hogy az egyik szálnak nincsen párja, akkor csináljon neki!

Fanni csinos ötfonatú húsvéti kalácsot sütött, melynek édeskés-vajas tésztájához pompásan passzolnak a nagy sókristályok. Tökéletes a sonka és a kaszinótojás mellé!

Így készült:

Hozzávalók az élesztőhöz:

1 dl tej (meleg), 25 g friss élesztő, 1 ek finomliszt, 1 teáskanál porcukor

A tésztához:

250 g finomliszt (BL55), 250 g kenyérliszt bl80, 80 g porcukor, 2.5 dl tej, 1 db tojás, 100 g vaj, 1 citromból nyert citromhéj

A díszítéshez:

1 db tojás, 2 ek só (nagyszemű)

Az elkészítéshez kattintsatok a galériára!

Teljes recept itt!

Ha másféle kalácsra vágytok, íme:

Vegán kalács

Kalácsot sütni bizony a vegánok is szeretnek, ezzel a recepttel pedig tudni is fognak: ez a vegán kalács ugyanis nem csak finom, de napokig puha is marad - bár valószínűleg úgyis előbb ...

A 'húsvéti ötfonatú kalács' teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni


Még több recept Gábortól:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...