Így készül a tökéletes húsvéti ötfonatú kalács

Az egyik leggyönyörűbb húsvéti kalács az oldalunkról csak arra vár, hogy megsüssétek! Igaz, hogy nem kevesebb, mint öt fonat díszíti, de nem nehéz, megígérjük!

Ahány ház, annyiféle kalácsrecept jellemzi a húsvéti időszakot. Összetevőiken kívül fonástechnikájukban is eltérnek, van, aki az egyszerűbb hármasat választja, más nem ad lejjebb a hatos fonásnál. Mi az arany középút érdekében az ötös fonatú húsvéti kalács mellett döntöttünk, de ha valakit zavar, hogy az egyik szálnak nincsen párja, akkor csináljon neki!

Fanni csinos ötfonatú húsvéti kalácsot sütött, melynek édeskés-vajas tésztájához pompásan passzolnak a nagy sókristályok. Tökéletes a sonka és a kaszinótojás mellé!

Így készült:

Hozzávalók az élesztőhöz:

1 dl tej (meleg), 25 g friss élesztő, 1 ek finomliszt, 1 teáskanál porcukor

A tésztához:

250 g finomliszt (BL55), 250 g kenyérliszt bl80, 80 g porcukor, 2.5 dl tej, 1 db tojás, 100 g vaj, 1 citromból nyert citromhéj

A díszítéshez:

1 db tojás, 2 ek só (nagyszemű)

Az elkészítéshez kattintsatok a galériára!

Teljes recept itt!

Ha másféle kalácsra vágytok, íme:

A 'húsvéti ötfonatú kalács' teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni


Még több recept Gábortól:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek