A húsvéti nyúl az asztalra költözik ezekkel az aranyos ételekkel

Tegyük még különlegesebbé a húsvéti asztalt ezekkel a nyuszi alakú ételekkel. Az egyszerű hidegtál vagy mártogatós átalakításával látványos eredményt érhetünk el.

Az interneten rengeteg húsvéti ötlet szerepel minden évben, most a nyuszi alakú ételek vannak soron. Ha tervezünk valamilyen előételt kínálni a húsvéti menü előtt, vagy csak a reggelit akarjuk feldobni a gyerekek számára, nem bonyolult a kinézett receptekből nyuszi alakú ételeket varázsolni. Inspirálódjunk ezekkel a csodákkal!

A pirítós

Aranyos reggelit készíthetünk, ha a pirítós közepét késsel kivágjuk. Ez lehet egyszerűbb tojás, szív, de bátran próbálkozzunk más alakokkal is. Ebben segítségünkre lehetnek a mézeskalács-formák.

A kalács

Ez a megoldás akkor is jól jöhet, ha marad egy kevés kelt tésztánk, persze külön erre a célra is begyúrhatunk egy adagot. A hajtogatása végtelenül egyszerű: egy hosszabb darabból egyes fonatot készítünk. A nyúl bojtját egy tésztagombócból tudjuk megcsinálni. Megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, cukorral.

A leves

Ha levest főzünk, és húsvéti módon akarjuk tálalni, tányér helyett merjük egy zsemlébe. A tetejét vágjuk le, belsejét vájjuk ki. A zsemle „kalapja” lehet így a nyúl arca, díszíthetjük zöldségdarabkákkal, olajbogyóval, sajttal.

A hidegtál

Egy, de akár több tál mártogatóst, szószt is húsvéti alakúra rendezhetünk. Ehhez csupán annyi lesz a dolgunk, hogy zöldségekből, kenyérkockákból körberakjuk őket. A spárgából kifejezetten élethű nyúlbajusz, a koktélparadicsomból orr lehet.

A sült sajtos

Leveles tésztából varázsolhatunk egy gyors, sült mártogatós fogást. Szinte bármit tehetünk a közepébe, a leggyakoribb verzióban krémsajt és zöldfűszerek vannak. A lényeg, hogy a teteje olvadt és nyúlós legyen a sajttól, hogy legyen mit tunkolni a tésztával.

Az ötleteket felhasználva alakítsuk át ezeket a recepteket, gyerekjáték lesz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ami húsvéti téma, az mind itt van:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...