Az interneten rengeteg húsvéti ötlet szerepel minden évben, most a nyuszi alakú ételek vannak soron. Ha tervezünk valamilyen előételt kínálni a húsvéti menü előtt, vagy csak a reggelit akarjuk feldobni a gyerekek számára, nem bonyolult a kinézett receptekből nyuszi alakú ételeket varázsolni. Inspirálódjunk ezekkel a csodákkal!
A pirítós
Aranyos reggelit készíthetünk, ha a pirítós közepét késsel kivágjuk. Ez lehet egyszerűbb tojás, szív, de bátran próbálkozzunk más alakokkal is. Ebben segítségünkre lehetnek a mézeskalács-formák.
A kalács
Ez a megoldás akkor is jól jöhet, ha marad egy kevés kelt tésztánk, persze külön erre a célra is begyúrhatunk egy adagot. A hajtogatása végtelenül egyszerű: egy hosszabb darabból egyes fonatot készítünk. A nyúl bojtját egy tésztagombócból tudjuk megcsinálni. Megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, cukorral.
A leves
Ha levest főzünk, és húsvéti módon akarjuk tálalni, tányér helyett merjük egy zsemlébe. A tetejét vágjuk le, belsejét vájjuk ki. A zsemle „kalapja” lehet így a nyúl arca, díszíthetjük zöldségdarabkákkal, olajbogyóval, sajttal.
A hidegtál
Egy, de akár több tál mártogatóst, szószt is húsvéti alakúra rendezhetünk. Ehhez csupán annyi lesz a dolgunk, hogy zöldségekből, kenyérkockákból körberakjuk őket. A spárgából kifejezetten élethű nyúlbajusz, a koktélparadicsomból orr lehet.
A sült sajtos
Leveles tésztából varázsolhatunk egy gyors, sült mártogatós fogást. Szinte bármit tehetünk a közepébe, a leggyakoribb verzióban krémsajt és zöldfűszerek vannak. A lényeg, hogy a teteje olvadt és nyúlós legyen a sajttól, hogy legyen mit tunkolni a tésztával.
Az ötleteket felhasználva alakítsuk át ezeket a recepteket, gyerekjáték lesz:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ami húsvéti téma, az mind itt van: