A húsvéti nyúl az asztalra költözik ezekkel az aranyos ételekkel

Tegyük még különlegesebbé a húsvéti asztalt ezekkel a nyuszi alakú ételekkel. Az egyszerű hidegtál vagy mártogatós átalakításával látványos eredményt érhetünk el.

Az interneten rengeteg húsvéti ötlet szerepel minden évben, most a nyuszi alakú ételek vannak soron. Ha tervezünk valamilyen előételt kínálni a húsvéti menü előtt, vagy csak a reggelit akarjuk feldobni a gyerekek számára, nem bonyolult a kinézett receptekből nyuszi alakú ételeket varázsolni. Inspirálódjunk ezekkel a csodákkal!

A pirítós

Aranyos reggelit készíthetünk, ha a pirítós közepét késsel kivágjuk. Ez lehet egyszerűbb tojás, szív, de bátran próbálkozzunk más alakokkal is. Ebben segítségünkre lehetnek a mézeskalács-formák.

A kalács

Ez a megoldás akkor is jól jöhet, ha marad egy kevés kelt tésztánk, persze külön erre a célra is begyúrhatunk egy adagot. A hajtogatása végtelenül egyszerű: egy hosszabb darabból egyes fonatot készítünk. A nyúl bojtját egy tésztagombócból tudjuk megcsinálni. Megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, cukorral.

A leves

Ha levest főzünk, és húsvéti módon akarjuk tálalni, tányér helyett merjük egy zsemlébe. A tetejét vágjuk le, belsejét vájjuk ki. A zsemle „kalapja” lehet így a nyúl arca, díszíthetjük zöldségdarabkákkal, olajbogyóval, sajttal.

A hidegtál

Egy, de akár több tál mártogatóst, szószt is húsvéti alakúra rendezhetünk. Ehhez csupán annyi lesz a dolgunk, hogy zöldségekből, kenyérkockákból körberakjuk őket. A spárgából kifejezetten élethű nyúlbajusz, a koktélparadicsomból orr lehet.

A sült sajtos

Leveles tésztából varázsolhatunk egy gyors, sült mártogatós fogást. Szinte bármit tehetünk a közepébe, a leggyakoribb verzióban krémsajt és zöldfűszerek vannak. A lényeg, hogy a teteje olvadt és nyúlós legyen a sajttól, hogy legyen mit tunkolni a tésztával.

Az ötleteket felhasználva alakítsuk át ezeket a recepteket, gyerekjáték lesz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ami húsvéti téma, az mind itt van:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...