Tanulj meg tökéletes kalácsot fonni Rosenstein Timivel!

Rosenstein Timi a piték koronázatlan királynője, de a tarsolyában nemcsak ámulatba ejtő pitekreációk lapulnak, hanem más finomságok elkészítésének is szakértője. Legutóbbi videóiban a kalácsfonás technikáját mutatta be.

A barhesz, vagy más néven hálá (challah) a zsidó konyhaművészet ikonikus péksüteménye, a kelt, fonott kalács vagy kenyér a hagyományok szerint péntek este és szombaton az étkezőasztal elmaradhatatlan eleme. Az ünnepi kalács a húsvéti menüből (a pészah idén március 27. és április 4. közé esik, tehát részben átfedésben van a keresztény húsvéttal) sem maradhat ki, Rosenstein Timi ezért Instagram-oldalán a csodás piteképek mellett videóban mutatta meg, hogyan kell négy illetve hat szálból barheszt fonni.

Kezdődjön a kalácsfonás!

A videók akkor is nagyon hasznosak, ha nem kimondottan barheszt, hanem csak 'mezei' kalácsot készítesz a húsvéti ünnepre (ha pedig épp nincs kedved hozzá, meg is tudod rendelni), segítségükkel biztosan nem fogsz elveszni a tésztaszálak között fonás közben.

Bónuszként pedig egy szálból font mini kalácsot is készített:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több húsvéti cikket itt találsz:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...