Tanulj meg tökéletes kalácsot fonni Rosenstein Timivel!

Rosenstein Timi a piték koronázatlan királynője, de a tarsolyában nemcsak ámulatba ejtő pitekreációk lapulnak, hanem más finomságok elkészítésének is szakértője. Legutóbbi videóiban a kalácsfonás technikáját mutatta be.

A barhesz, vagy más néven hálá (challah) a zsidó konyhaművészet ikonikus péksüteménye, a kelt, fonott kalács vagy kenyér a hagyományok szerint péntek este és szombaton az étkezőasztal elmaradhatatlan eleme. Az ünnepi kalács a húsvéti menüből (a pészah idén március 27. és április 4. közé esik, tehát részben átfedésben van a keresztény húsvéttal) sem maradhat ki, Rosenstein Timi ezért Instagram-oldalán a csodás piteképek mellett videóban mutatta meg, hogyan kell négy illetve hat szálból barheszt fonni.

Kezdődjön a kalácsfonás!

A videók akkor is nagyon hasznosak, ha nem kimondottan barheszt, hanem csak 'mezei' kalácsot készítesz a húsvéti ünnepre (ha pedig épp nincs kedved hozzá, meg is tudod rendelni), segítségükkel biztosan nem fogsz elveszni a tésztaszálak között fonás közben.

Bónuszként pedig egy szálból font mini kalácsot is készített:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több húsvéti cikket itt találsz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...