Kiderült, mennyivel lesz drágább idén a húsvéti sonka

Az már biztos, hogy nem lesz hiány a húsvéti sonkából, de az árától egy kisebb sokkot kapnak majd a vásárlók.

Nincsen húsvét sonka nélkül. Vagy mégis? Lassan már négy hónapja csökkennek a reálbérek, ami azt jelenti, hogy kevesebbet érő bérből kell a folyamatosan dráguló élelmiszereket kifizetni – írja az Index. Ráadásul nyakunkon a húsvéti lakoma...

Korábban már írtunk arról, hogy drágulni fog ez a húskészítmény, de most már azt is tudni lehet, hogy mekkora lesz az áremelkedés mértéke.

35-40 százalékkal lesz drágább idén a húsvéti sonka

A boltok polcain lesz sonka, tagvállalataink felkészülten várják az ünnepi szezont

– nyilatkozta az Indexnek Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető titkára.

A sonka árával kapcsolatosan azonban elég szomorú hírek érkeztek.

A különböző sonkakészítmények átlagosan 35-40 százalékkal kerülhetnek többe idén, mint 2022-ben

– magyarázta Neubauer Katalin.

A helyzet egyébként lehetne rosszabb is, ugyanis „csak" azért 40 százalék az emelkedés, mert a kereskedők kisebb árréssel kalkuláltak, hogy ne sokkolják még borsosabb árakkal a fogyasztókat.

Ha ugyanis a teljes beszerzésiár-növekedést áthárítanák a vásárlókra, akkor 50-60 százalékos drágulással is találkozhatnánk az üzletekben – folytatta a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 étkezési trend, amit sikkes lesz követni 2025-ben

Akárcsak a divatban, a gasztronómiában is évről-évre változnak a trendek. Bizonyos ételek és élelmiszercsoportok felkapottá válnak, új technikák terjednek el és messzi országok kulináriája kerül hozzánk közelebb: az előrejelzések szerint ez a 7 trend fogja meghatározni 2025-ben az étkezési szokásainkat!

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!