Kiderült, mennyivel lesz drágább idén a húsvéti sonka

Az már biztos, hogy nem lesz hiány a húsvéti sonkából, de az árától egy kisebb sokkot kapnak majd a vásárlók.

Nincsen húsvét sonka nélkül. Vagy mégis? Lassan már négy hónapja csökkennek a reálbérek, ami azt jelenti, hogy kevesebbet érő bérből kell a folyamatosan dráguló élelmiszereket kifizetni – írja az Index. Ráadásul nyakunkon a húsvéti lakoma...

Korábban már írtunk arról, hogy drágulni fog ez a húskészítmény, de most már azt is tudni lehet, hogy mekkora lesz az áremelkedés mértéke.

35-40 százalékkal lesz drágább idén a húsvéti sonka

A boltok polcain lesz sonka, tagvállalataink felkészülten várják az ünnepi szezont

– nyilatkozta az Indexnek Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető titkára.

A sonka árával kapcsolatosan azonban elég szomorú hírek érkeztek.

A különböző sonkakészítmények átlagosan 35-40 százalékkal kerülhetnek többe idén, mint 2022-ben

– magyarázta Neubauer Katalin.

A helyzet egyébként lehetne rosszabb is, ugyanis „csak" azért 40 százalék az emelkedés, mert a kereskedők kisebb árréssel kalkuláltak, hogy ne sokkolják még borsosabb árakkal a fogyasztókat.

Ha ugyanis a teljes beszerzésiár-növekedést áthárítanák a vásárlókra, akkor 50-60 százalékos drágulással is találkozhatnánk az üzletekben – folytatta a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...