A majonézes salátákkal egy probléma van: rengeteg kalóriát tartalmaznak. Bármennyire is jól mutatnak a húsvéti hidegtálak mellett, érdemes lecserélni őket valamilyen kalóriaszegényebb változatra. Nézzük, hogyan teheted húsvétivá a salátákat anélkül, hogy igazi kalóriabomba lenne belőlük.
Húsvéti sonka
Természetesen ez a legegyszerűbb módja annak, hogy ünnepivé tedd a salátáidat. A húsvéti sonkából különben sem lehet keveset készíteni, és sokszor rengeteg megmarad belőle, így legalább biztosan felhasználod, és nem vész kárba egy falat sem.
Darabolj bele a kedvenc zöldsalátádba egy kevés húsvéti sonkát, készíts hozzá valamilyen szuper szószt, és már kész is az egészségesebb, kalóriaszegényebb saláta.
párolt hús
A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...
párolt hús
Húsvétra sonkát főzni sokkal egyszerűbb, mint azt az első alkalom előtt sokan gondolnák, és bár sokáig tart, közben nem kell a tűzhely mellett állni. Nálunk most úgy alakult, hogy az ...
párolt hús
A tökéletes húsvéti sonka egyáltalán nem bonyolult, két dolog kell hozzá: kiváló minőségű kötözött sonka, és kb. két nap. Ez egy alaprecept, a fűszereket lehet benne variálni, de ...
Tojás
Egy egyszerű, könnyed zöldsalátát nagyon fel tud dobni pár darab tojás. Ráadásul nemcsak az íze miatt érdemes ezzel felpörgetni a zöldeket, hanem azért is, mert így jócskán viszel be fehérjét is, így sokkal tartalmasabb lesz az ételed, és nem leszel két óra múlva farkaséhes.
reteksaláta
Friss-zamatos, roppanós saláta, a tavasz ízeivel.
halsaláta
Finom, üde, színes saláta, nem csak meleg napokra. Nyáron akár főétel 1 személynek, egyébként előétel 2 főnek.
csirkesaláta
Ha figyelsz a vonalaidra, ez a saláta tökéletes választás!
Sok idény zöldség
Azzal is könnyedén húsvétivá varázsolhatod a salátádat, ha rengeteg friss, tavaszi zöldségből készíted. Kerüljön bele retek, újhagyma és medvehagyma. Ha pedig inkább az önteten variálnál, akkor készíts reteklevélből vagy medvehagymából egy ütős pestót.
különleges saláták
Nem csak húsvétkor ér elkészíteni ezt a csodálatos, friss és ropogós salátát, de ilyenkor is érdemes, mert az ünnepi asztal üdítő és színes dísze lesz! A reteknek köszönhetően ...
madársaláta
Französisches Gartenderssing - ezzel a névvel találtam az öntetet egy német nyelvű szakácskönyvben. Francia kerti öntet- így fordítottam magyarra.
reteksaláta
Tulajdonképpen véletlenül született ez a recept, ugyanis ugyanezt a salátát savanyított uborkával szoktam készíteni. Csakhogy kinyitottam a hűtőt, és uborka helyett retek volt benne. ...
Kalács
Rengeteg salátába kerül kruton azért, hogy kicsit tartalmasabb legyen. Bár azt gondolhatnád, hogy a kenyér miatt nagyon megnövekedik egy saláta kalóriatartalma, általában nem eszel meg 1 szeletnél többet belőle, az meg azért beleférhet. Húsvét alkalmából most ne kenyeret piríts, válaszd inkább a kalácsot. Hidd el, ezzel is nagyon finom lesz, és persze ünnepi.
kalács
Egy-két apró csavarral feldobhatjuk húsvéti sós kalácsreceptünket. Hoztunk egy receptet, ami nem csak mutatós és szép lesz az asztalon, de tökéletesen passzol a sonka-tojás vacsorához.
kalács
Kalácsot sütni bizony a vegánok is szeretnek, ezzel a recepttel pedig tudni is fognak: ez a vegán kalács ugyanis nem csak finom, de napokig puha is marad - bár valószínűleg úgyis előbb ...
Még több húsvéti tartalom: