Bajnok receptek Gurisatti Grétával: húsvéti báránysült céklapürével és spárgakrémmel töltött főtt tojással

Gurisatti Gréta, válogatott vízilabdázó kedvenc húsvéti menüjét osztja meg veletek, amiben egyszerre van benne a tavasz frissessége szezonális alapanyagokkal, és az ünnepi hangulat harmonikus ízkavalkáddal.

Sportolóként a tudatos és kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos része a mindennapi életemnek. A sportolóléttől függetlenül is imádok főzni, kipróbálni különböző ételeket, és meglepni a barátaimat, a családomat egy-egy egészséges, fitt fogással. Úgyhogy a zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása, az egészséges étkezés kiemelten fontos számomra, amellett, hogy sportolóként a maximális teljesítményhez a megfelelő mennyiségű fehérje bevitelére is oda kell figyeljek.

Bajnok receptek Gurisatti Grétával húsvétra

És hát végre valahára itt van a tavasz, amivel nemcsak a jó idő és a madárcsicsergés költözött be a mindennapjainkba, de a hazai termesztésű friss zöldségek és gyümölcsök is. Úgyhogy, így, húsvéthoz közeledve nem is volt kérdés számomra, hogy melyik kedvenc fogásomat mutatom be nektek, amelyet rendszerint az ünnep alkalmával otthon is el szoktunk készíteni.

Húsvéti báránysült céklapürével és spárgakrémmel töltött főtt tojással, a receptet ITT találod!

Viccesen szólva a húsvét tulajdonképpen egy igazi fitt ünnep, ugyanis az ünnepi hagyományokhoz kötődő étkezési szokások, fogások, mint a spárga, a retek, a torma, az újhagyma és a főtt sonka mind nagyon-nagyon egészséges ételek.

Sőt, nemcsak az egészséges táplálkozáshoz, vitaminraktárunk tavaszi feltöltődéséhez járulnak hozzá, hanem pozitív hatással vannak a kívánt forma, testsúly elérésére, megtartására, ha valaki hosszútávon tudatosan odafigyel az étkezésére.

A spárga például egy igazi szuperzöldség, mert tele van rostokkal, vitaminokkal, kalória alig van benne – és könnyű elkészíteni. Fogyókúrához, méregtelenítéshez elengedhetetlen, de hajunk, bőrünk és körmünk szépségének, egészségének megőrzését is hatékonyan segíti.

A receptem másik fő alapanyaga, a bárányhús is nagyon egészséges, rengeteg olyan ásványi anyag található benne, amely támogatja a szervezet megfelelő működését. Nagy mennyiségű omega-3 zsírsav, oleinsav, cink, kálium, foszfor, kalcium és B-vitamin is van benne, utóbbi nagyon fontos a megfelelő anyagcsere-folyamatok miatt. Emellett, a benne található jelentős mennyiségű kreatin elősegíti a teljesítmény növelését, így nekünk sportolóknak is kifejezetten ajánlott.

Szerző: Gurisatti Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a húsvéti receptek is érdekelhetnek:

Címlapfotó: Gurisatti Gréta

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...