Így élvezd a húsvétot akkor is, ha cukorbeteg vagy

A húsvéthoz hasonló ünnepek idején nagyon nehéz megállni, hogy az ember ne egye tele magát csokival – ha viszont cukorbeteg vagy, akár az életed is múlhat rajta, hogy ne falj be minden édességet. Így élvezheted mégis az ünnepet, ha édesszájú vagy!

Szerencsére még cukorbetegen sem kell száraz kekszen és zöldségeken kihúznod az ünneplést – az alábbi tippekkel úgy élvezheted az ételeket húsvétkor, hogy mellette a cukorbetegséged miatt sem kell aggódnod.

Így élvezd a húsvétot akkor is, ha cukorbeteg vagy

Egyél étcsokoládét!

A jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokiban nincs sok cukor, az édességvágyadat viszont nagyon jól tudja csökkenteni.

Próbálj meg olyat választani, ami legalább 70 százalékos kakaótartalmú – inkább a minőségre, mint a mennyiségre utazz most, sokkal jobban jársz. A keserűbb íze miatt valószínűleg nem is fogsz tudni annyit enni belőle.

A reggeli legyen megfelelő!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, különösen igaz ez akkor, ha cukorbeteg vagy. A jó zsírok stabilizálják az étvágyat, segítenek kordában tartani az energiát, és csökkentik a napközbeni sóvárgást, a fehérje hatására pedig hosszú ideig eltelítődsz, és nem kopog már reggeli után egy órával a szemed az éhségtől.

Almás-zabpelyhes diétás reggeli

Ma elhatároztam, hogy a hétvégén egy gyümölcsös méregtelenítő kurát csinálok, mert azt hallottam, eredményes, és az anyagcserét is rendbe teszi (arról nem is beszélve, hogy a fogyni ...

Reggeli tortillakosárka

Ha pillanatok alatt szeretnél valami finomat összedobni reggelire (vagy akár vacsorára), ez a te recepted: 5 hozzávalóból, alig negyed óra alatt az asztalra varázsolhatod ezeket a csodásan ...

Mozogj a nap elején!

Azon túl, hogy a mozgás mindenki számára fontos, cukorbetegként különösen jót tehet az anyagcserédnek. Ha nincs kedved a hosszú hétvégén nagy edzésekhez, elég, ha sétálsz egy kiadósat, vagy elmész biciklizni, a lényeg az, hogy mozogj – ha kell, reggeli előtt, ha kell, egy órácskával utána.

Felejtsd el a cukormentes bolti csokikat!

Ezek a termékek, hiába cukormentesek, nem tesznek jót a cukorbetegeknek. Egy ilyen csoki nem sokkal jobb a vércukorszint szempontjából, mint a hagyományos, és ugyanolyan zsír- és kalóriatartalmú, ráadásul még drágább is. Ha édesszájú vagy, akkor természetes cukorpótlókból készíts magadnak finom desszertet!

Habcsókos almás máktorta cukormentesen

A sütemény úgy indult, hogy "van itthon egy pár alma meg egy kis mák, nem csinálsz belőle valamit?". Mindenkinek ajánlom, hiszen cukor-, glutén- és laktózmentes, könnyen elkészíthető, ...

Almás répatorta

Az osztrákok legkedveltebb receptmagazinjában, a Gusto-ban bukkantam erre a receptre. Azonnal kipróbáltam, nagyon finom.

Szóval… süss magadnak!

Ha cukorbeteg vagy, a legjobb megoldás, ha magad készíted az édességeket. Lehet, hogy így kiesik a finom csokitojás, de ugyanúgy tudsz nagyon jó, csak másfajta édességeket gyártani. A természetes édesítőszerek, mint például a stevia, tökéletes alternatívát jelentenek a cukorra, és még kellemetlen mellékízük sincsen.

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...