A legötletesebb húsvéti ajtódíszek az ünnepi vendégváráshoz

Amint beköszönt a jó idő, máris érezhetjük a késztetést magunkban, hogy az otthonunkat a tavasz friss, üde, vidám színeivel dekoráljuk – a húsvét pedig egy újabb lendületet ad ennek. Éppen ezért most nem is kell megállnunk bent: díszítsük fel a házat kívülről is, például egy mutatós ajtódísszel!

A hagyományok szerint először az ókori Görögországban és Rómában aggattak fel ajtódíszeket: ezek friss levelekből, ágakból, gallyakból, különböző gyümölcsökből és virágokból készültek. Ezek a kézzel készített darabok akkor még a győzelmet voltak hivatottak szimbolizálni.

Manapság már csak vizuális funkciót töltenek be, de ez éppen elég: nézzük meg, milyen ajtódíszekkel kápráztathatjuk el idén a rokonokat, a locsolókat vagy bárkit, aki húsvét környékén érkezik hozzánk!

Színpompás, szárított virágos koszorú

Egy édes húsvéti csavar teszi teljessé ezt a szárított virágokból készített, megkapó darabot.

Mediterrán hangulat

A tavasz első sugaraival sokan elkezdik tervezni a nyári kiruccanásukat, amit még közelebb hozhat egy mediterrán jellegű ajtódísz.

Itt a tavasz!

Ha inkább az új évszakkal érkező megújulásra és kedves atmoszférára helyeznénk a hangsúlyt, válasszunk egy ilyen gazdag, virágos, masnival díszített koszorút.

A minimalista stílus kedvelőinek

Azok számára, akik nem szeretik a túl feltűnő darabokat, egy ilyen visszafogott, mégis szemet gyönyörködtető ajtódísz lehet az ideális.

Egyedi tulipáncsoda

Meglehet, hogy nem vagyunk a hagyományos koszorúk hívei, ilyen esetben dönthetünk egy ilyen jópofa, extravagáns változat mellett is.

Bohém húsvét

Garantáltan minden tekintetet az ajtónkra vonz majd egy ilyen színpompás, bohém darab. Ha szeretnénk, hogy minél tovább tartson, az élő virágok helyett művirágokból is készít(tet)hetjük.

Összhangban a természettel

Ha a természet megújulását szeretnénk hangsúlyozni, mindenképpen élő virágokat, sőt, ha lehet, élő koszorút válasszunk!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...