Lemondtunk egy hétre a húsról, zöldborsós finomsággal haraptunk bele a nyárba

A múlt héten egy formabontó kampányba vágtunk, hiszen egy hétre háttérbe szorítottuk a húsos fogásokat az oldalunkról, ennek kapcsán pedig rendkívül izgalmas témákkal foglalkoztunk: kiderítettük, mi történik a testünkkel, ha lemondunk a húsról, megmutattuk, milyen alapanyagokkal pótold a fehérjét, ha nem fogyasztasz húst, és jó néhány zöldségalapanyaggal is megismerkedtünk.

  1. 7 ok, amiért hálás lesz a szervezeted, ha lemondasz a húsról
    1.

    7 ok, amiért hálás lesz a szervezeted, ha lemondasz a húsról

    Bizony, nemcsak a bolygónak teszünk jót azzal, ha elhagyjuk a húsételeket, de a szervezetünk is nagyon hálás lesz érte, ha növényi étrendre váltunk.

  2. Sült paprika, a nyári sláger: grillen, sütőben és tűzhelyen is elkészítheted
    2.

    Sült paprika, a nyári sláger: grillen, sütőben és tűzhelyen is elkészítheted

    A nyár bőségesen ellát minket friss pirospaprikával. A zöldség ugyan nagyon finom nyersen, egy salátában is, de ha sokkal több ízt szeretnénk kinyerni belőle, mindenképpen süssük meg. És mégis hogyan? A cikkből kiderül!

  3. Fehérjedús ételek, amiket mindenképpen fogyassz, ha nem eszel húst
    3.

    Fehérjedús ételek, amiket mindenképpen fogyassz, ha nem eszel húst

    Vegetáriánusként, vegánként, de időszakosan húsmentes étrend mellett is nagyon fontos a fehérjebevitel. Mivel nem eszünk húst, kiesik ennek a tápanyagnak az elsődleges forrása, amit muszáj valamivel pótolnunk. Nézzük a legjobb növényi fehérjeforrásokat!

  4. Az egyik legkedveltebb zöldség: így használd a PADLIZSÁNT húsmentes ételekben
    4.

    Az egyik legkedveltebb zöldség: így használd a PADLIZSÁNT húsmentes ételekben

    A padlizsán hazánkban valamikor a '90-es évek elején lépett hódító útjára, tisztán emlékszem, hogy az a hír járta, hogy ha megesszük, pirospozsgás lesz tőle az arcunk. Azóta minden második ember kedvence a padlizsánkrém, és megannyi egyéb fogás alapját képezi. Lássuk, hogy működik húsmentes ételekben!

  5. Az én húsmentes életem: miben változtak a bevásárlási, főzési szokásaim
    5.

    Az én húsmentes életem: miben változtak a bevásárlási, főzési szokásaim

    Lassan két éve elhagytam a húst az étrendemből. Ez alatt az idő alatt értek olyan élmények, változások, amikre fel voltam készülve, de azért meglepett egy-két újdonság.

  6. Ilyen beleharapni a nyárba: a zöldborsós-juhtúrós bagett ízére 20 év múlva is emlékezni fogsz
    6.

    Ilyen beleharapni a nyárba: a zöldborsós-juhtúrós bagett ízére 20 év múlva is emlékezni fogsz

    Milyen érzés lehet beleharapni a nyárba? A tökéletes reggelihez vagy könnyed vacsorához szinte csak friss zöldborsóra, juhtúróra és egy friss, ropogós bagettre lesz szükséged.

  7. Izgi húsmentes étkek: mert nem csak paradicsomos tészta és rántott sajt létezik
    7.

    Izgi húsmentes étkek: mert nem csak paradicsomos tészta és rántott sajt létezik

    Amikor húsmentesen próbálunk enni, és még újak vagyunk az otthonfőzésben, azt a szomorú tendenciát figyelhetjük meg, hogy a vegetáriánus fogások eléggé egy síkon mozognak. Ez könnyen elveheti a kedvünket, de ne csüggedjünk, vannak sokkal jobb és finomabb alternatívák is.

  8. Ezt tedd a salátádba, ha nem eszel húst
    8.

    Ezt tedd a salátádba, ha nem eszel húst

    Azért, hogy a salátánk laktató legyen, muszáj valamivel helyettesíteni a húst. Segítünk, hogy ne csak jól lakj vele, de minden egyes falatot élvezz!

  9. Gomba, a húsmentes alapanyagok királya: így főzd tökéletesre
    9.

    Gomba, a húsmentes alapanyagok királya: így főzd tökéletesre

    A húsmentes konyha egyik kedvenc alapanyaga a gomba, és ez nem véletlen. Húsra emlékeztető állaga és komplex íze lehetővé teszi, hogy izgalmasan főzzünk vele, ha éppen nem eszünk húst.

  10. 4 jel, hogy ideje lenne kevesebb vörös húst enned – A tested és a környezeted is meghálálja
    10.

    4 jel, hogy ideje lenne kevesebb vörös húst enned – A tested és a környezeted is meghálálja

    Valóban káros lenne a vörös hús fogyasztása, vagy ez is csak egy széles körben elterjedt mítosz, amelynek nincsen alapja? Mint minden állati eredetű élelmiszer, a vörös hús fogyasztása is egészséges lehet bizonyos mértékig, azonban ha túl sokat eszünk belőle, kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amellyel testünk azt jelzi: ideje lenne kicsit leállni.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...