Magyar ételmárka hódítja meg a világot húsmentes termékeivel

Egyre több húshelyettesítő termék jelenik meg nemcsak a magyar piacon, de világszerte is, az idő és a technológia előrehaladtával pedig ezek a termékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A húshelyettesítők ma már nemcsak praktikusak, egyre több kulináris élménnyel szolgálnak, most egy magyar márkát választottak be a világ legjobbjai közé.

Egyre több ember próbálja ki a boltokban kapható húshelyettesítő termékeket, ezzel párhuzamosan pedig a kereslet is nő a megbízható forrásból származó, minőségi és ízletes vegán árucikkek iránt. Becslések szerint 10 éven belül a növényi húshelyettesítők piaca csaknem 40 milliárd dolláros iparág lesz, egy magyar márka, a Plantcraft pedig most a szegmens egyik legjelentősebb világkiállításának, a New York-i Plant Based World Expó díját nyerte el a legjobb húsalternatívák kategóriájában – derül ki a Márkamonitor.hu cikkéből.

Kép forrása: plantcraft.com

A Plantcraft két magyar fejlesztője, Hetényi Csaba és az Új-Zélandon élő Ohens Katalin több mint két évvel ezelőtt kezdték el kifejleszteni mindenmentes termékeiket. 2022-ben már közel 1200 üzlet és 500 HORECA partner kínálatában lesz megtalálható, a Don Pepe pizzéria vegán termékei között pedig éppen most fognak megjelenni a Plantcraft különlegességei.

A Plantcraft kezdeti termékcsoportjában megjelent növényi pástétomok egy pillanat alatt betörtek az amerikai piacra, tavaly pedig a cég komoly tárgyalásokat folytatott az USA legnagyobb kiskereskedelmi óriásával, a Krogerrel is, januártól pedig közel 150 üzletben lesznek jelen a márka termékei.

Nagyon fontos számunkra ez az elismerés, mert megerősít minket abban, hogy jó irányba haladunk. Ma már világosan látszik, hogy a következő évtizedekben a Föld lakossága eléri a 10 milliárd főt, az így várhatóan 70%-kal megugró húsfogyasztás biztosítása lehetetlen a jelenlegi élelmiszeripari modellel. Napjainkban az amerikai háztartások 57%-a vásárol rendszeresen növényi alapú hús- és tejhelyettesítő termékeket különböző okokból, a mi célunk pedig az, hogy következetes fejlesztéssel egyre szélesebb választékkal szolgáljuk ki őket a tápláló, egészséges és finom húsalternatívákkal – így remélhetőleg egyre többen fogyasztanak majd ilyen készítményeket

– olvasható Hetényi Csaba nyilatkozata a Márkamonitor cikkében.

A Plantcraft termékei (Forrás: Plantcraft.com)

A növényi alapú pástétom mellett a Plantcraft egyik legnépszerűbb terméke nem más, mint a növényi alapú pepperoni szalámi (ez kerül majd a Don Pepe vegán pizzákra is), hamarosan pedig megjelenik a Plantcraft saját fejlesztésű hot dogja, grillkolbásza és párizsija is.

A Plantcraft tervei között nemcsak az Egyesült Államok meghódítása szerepel, Európában és az Egyesült Királyságban is szeretnének megjelenni, ugyanakkor már Indiából és Izraelből is megkeresték őket.

Forrásunk volt.

Címlap.


Ez is érdekelhet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...