A könyv, ami kíméletlenül rámutat a húsevés igazságaira

Idén is belevágunk a Húsbavágó nevű kampányba, melynek keretein belül egy egész héten át háttérbe szorítjuk a húsos recepteket az oldalon, alternatívaként pedig húspótló alapanyagokat és receptúrákat ajánlunk, mindemellett pedig programajánlatokkal is segítünk, hogy még sikeresebb legyen ez a hét gasztroközösségünknek.

A tavaly első ízben életre hívott Húsbavágó! elnevezésű kampányunk idén is folytatódik: egy hétre a háttérbe szorítjuk az összes hústerméket tartalmazó receptet az oldalunkon, ezzel figyelmeztetve minden szakácsunkat és olvasónkat: a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene. Azonban nemcsak receptekkel segítünk benneteket, hanem tippekkel, trükkökkel és programajánlaTtokkal, hogy még tájékozottabbak legyetek a húsfogyasztásról.

A könyv, ami tisztáz mindent

Ha szeretnél végre tisztán látni a húsfogyasztással kapcsolatban, akkor mindenképpen ott a helyed 2022. június 17-én 18 órától a Lurdy Moziban, Péntek Csaba A hamburgered ára – avagy mi van a szatyorban, husi? című hiánypótló könyvének előadással és vegán falatokkal egybekötött könyvbemutatóján.

„Mindannyian szeretnénk egészségesebb, békésebb és fenntarthatóbb világban élni. Ehhez különféle módszereket keresünk, holott az egyik legegyszerűbb megoldás a tányérunkon van. A tudatos ételválasztással pozitív hatást gyakorolhatunk saját egészségi állapotunkra, bolygónk jövőjére és több milliárd, a Földön velünk együtt élő érző lény, vagyis az állatok életére. Ahhoz azonban, hogy változtatni tudjunk, legyen az bármennyire is kegyetlen, muszáj szembenéznünk a valósággal. Ha egyszer összeszedjük a bátorságunkat, és bepillantunk a függöny mögé, az életünk és az ételünk már nem lesz többé ugyanolyan."

A könyvet olyan jeles vegán hírességek ajánlják, mint Kásás Tamás, Karalyos Gábor és Puskás Peti.

Ez a könyv a tökéletes olvasmány azok számára, akik ki szeretnék húzni a fejüket a homokból, nem félnek az igazságtól, és vágynak egy tudatosabb, egészségesebb életre

– mondta a könyvről Kásás Tamás.

„Ez a könyv kézen fogja a kedves Olvasót, és segíti a megértésben, az elfogadásban, az elindulásban. Már csak az a kérdés, hogy hajlandó vagy-e tisztán látni, hogy mi a hamburgered valódi ára, következménye, és ki fizeti meg..." – értékelte Karalyos Gábor a könyvet.

Puskás Peti is éltette a kiadványt:

„Fontos minden olyan könyv, ami rámutat az összefüggésekre, és megmutatja a valóságot, amit álomarcú csomagolások mögé rejtettek el.”


Még több húsmentes:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...