A könyv, ami kíméletlenül rámutat a húsevés igazságaira

Idén is belevágunk a Húsbavágó nevű kampányba, melynek keretein belül egy egész héten át háttérbe szorítjuk a húsos recepteket az oldalon, alternatívaként pedig húspótló alapanyagokat és receptúrákat ajánlunk, mindemellett pedig programajánlatokkal is segítünk, hogy még sikeresebb legyen ez a hét gasztroközösségünknek.

A tavaly első ízben életre hívott Húsbavágó! elnevezésű kampányunk idén is folytatódik: egy hétre a háttérbe szorítjuk az összes hústerméket tartalmazó receptet az oldalunkon, ezzel figyelmeztetve minden szakácsunkat és olvasónkat: a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene. Azonban nemcsak receptekkel segítünk benneteket, hanem tippekkel, trükkökkel és programajánlaTtokkal, hogy még tájékozottabbak legyetek a húsfogyasztásról.

A könyv, ami tisztáz mindent

Ha szeretnél végre tisztán látni a húsfogyasztással kapcsolatban, akkor mindenképpen ott a helyed 2022. június 17-én 18 órától a Lurdy Moziban, Péntek Csaba A hamburgered ára – avagy mi van a szatyorban, husi? című hiánypótló könyvének előadással és vegán falatokkal egybekötött könyvbemutatóján.

„Mindannyian szeretnénk egészségesebb, békésebb és fenntarthatóbb világban élni. Ehhez különféle módszereket keresünk, holott az egyik legegyszerűbb megoldás a tányérunkon van. A tudatos ételválasztással pozitív hatást gyakorolhatunk saját egészségi állapotunkra, bolygónk jövőjére és több milliárd, a Földön velünk együtt élő érző lény, vagyis az állatok életére. Ahhoz azonban, hogy változtatni tudjunk, legyen az bármennyire is kegyetlen, muszáj szembenéznünk a valósággal. Ha egyszer összeszedjük a bátorságunkat, és bepillantunk a függöny mögé, az életünk és az ételünk már nem lesz többé ugyanolyan."

A könyvet olyan jeles vegán hírességek ajánlják, mint Kásás Tamás, Karalyos Gábor és Puskás Peti.

Ez a könyv a tökéletes olvasmány azok számára, akik ki szeretnék húzni a fejüket a homokból, nem félnek az igazságtól, és vágynak egy tudatosabb, egészségesebb életre

– mondta a könyvről Kásás Tamás.

„Ez a könyv kézen fogja a kedves Olvasót, és segíti a megértésben, az elfogadásban, az elindulásban. Már csak az a kérdés, hogy hajlandó vagy-e tisztán látni, hogy mi a hamburgered valódi ára, következménye, és ki fizeti meg..." – értékelte Karalyos Gábor a könyvet.

Puskás Peti is éltette a kiadványt:

„Fontos minden olyan könyv, ami rámutat az összefüggésekre, és megmutatja a valóságot, amit álomarcú csomagolások mögé rejtettek el.”


Még több húsmentes:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!