Húsmentes Hétfő - Egytálak vacsorára

Nem kell vegának lenni ahhoz, hogy néha húsmentes napokra vágyjunk, és bizony a salátákon és a rántott sajton túl is van élet. Ezt új sorozatunkban igyekszünk majd igazolni.

Rengeteg jobbnál jobb húsmentes recept van már fent a NoSalty-n, amiket mi is szívesen és gyakran készítünk, mindamellett, hogy mindannyian szeretjük a húst, és sosem tudnánk lemondani egy jó hamburgerről, vagy egy életen át nélkülözni a vasárnapi ebédből a rántott húst. Azonban vannak napok, amik egyszerűen nem hiányoljuk a menüből, ám mégis valami tartalmasra, ízletesre, sőt, néha különlegesre vágyunk. A Húsmentes Hétfő sorozatunkkal ezekre a napokra szeretnénk alternatívákat nyújtani úgy, hogy megmutatjuk, milyen jó kis recepteket készítettetek már ebben a témában. Úgyhogy kezdésnek mutatunk néhány húsmentes egytál receptet, a rohanós hétköznapokra.

Korianderes burgonyafőzelék szójafasírttal

Krumpli

Az örök kedvenc természetesen ebből a sorozatból sem maradhat ki. Készíthetjük a jól megszokott kedvenceket is természetesen úgy, hogy elhagyjuk a húst, vagy igyekszünk azt mással pótolni, de kipróbálhatunk olyan különlegességeket is, mint Nora francia rakott krumplija, a tavalyi év kedvence, a körbe-körbe krumpli witch konyhájából, vagy a zöldséges tepsis burgonyát Cerise-től.

Gratin a la Firenze

A Banditák című film egyik – számomra kedvenc – jelenetében, Cate Blanchett, vagyis főhősnőnk, egy szuper vacsit rittyent kedves urának, és bár ő abban reménykedik, leveszi a ...

Körbe-körbe sült krumpli

Az Andi konyhája oldalon találtam egy receptet, ami nagyon megtetszett (muffinsütőben sült sajtos csirkecsiga) és az olyan mutatós, hogy szerettem volna, ha a köret is legalább olyan jól ...

Zöldséges tepsis burgonya

Mivel krumpli nagyjából mindig van itthon, a szokásos rakott krumplit viszont nem igazán szeretem, gondoltam elkészítek egy könnyebb és jóval egyszerűbb zöldséges változatot.

Indiai

A szerkesztőségben nagy népszerűségnek örvend az indiai konyha, rendelni és készíteni is előszeretettel szoktuk. Bőven lehet válogatni a húsmentes receptek között, a curry-k a paneer-ok és naan-ok világában.

Sütőtökös curry

Ez a sütőtökös-csicseriborsós egytálétel úgy keletkezett, hogy rengeteg sütőtök volt otthon, amit rokonoktól, ismerőstől kaptam további szíves felhasználásra. Egy idő után a leves ...

Aloo mutter

Ez egy klasszikus pandzsábi, India északi régiójából származó étel. A helyi (szegedi) indiai-pakisztáni étteremben rengetegszer rendeltem már ezt a fogást az étlapról, és ...

Lencse curry

Nincs sok pepecs vele és nagyon ízletes. Igaz, nem ilyen tavaszi időre való, de most támadt rá kedvem. Az egész család ráugrott, és behabzsoltuk.

Karfiol

A nagy klasszikusokról se feledkezzünk el, mert bizony a rakott zöldség elég jó dolog, még hús nélkül is. Karfiolt most bármelyik zöldségesnél vagy nagyobb élelmiszer üzletben találunk, úgyhogy a főszereplő beszerzése még hazafelé sem okozhat gondot.

Rizottó

A lehető legegyszerűbb alapanyagokból is csodát lehet művelni, ha rizottóról van szó. Nem kell túlgondolni, sem túlbonyolítani. Gombás, sütőtökös, céklás, zöldborsós.. Jöhet! Este, munka után frissen összedobva, jó minőségű alapanyagokból, a legjobb választás.

Laskás rizottó

Bár eredeti terveim szerint rókagombás változatot szerettem volna készíteni, de sehol nem találtam, így változtattam a terveken. Majd miután elkészült az étel, kiderült, hogy a nagyobb ...

Zöldborsós rizottó

Lassan itt a borsószezon, így esett a választásom a borsós rizottóra. Bevallom, a mai ebédhez még fagyasztott borsót használtam, de remélem, hamarosan már saját termésből is ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...